Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cea mai agresivă formă de cancer ar putea fi declarată boală profesională

Cea mai agresivă formă de cancer ar putea fi declarată boală profesională

alunite-1344612347.jpg
Foto:sanatate.cugetliber.ro
20 Oct 2015   •   21:13

Cea mai agresivă formă de cancer, melanomul, ar putea fi declarată boală profesională. Medicii avertizează că printre cei mai expuşi riscului de cancer de piele sunt muncitorii din agricultură şi construcţii.

Ignorat pentru că nu are simptome dureroase, cancerul de piele ajunge să fie diagnosticat prea târziu în România. Atunci când speranţa de viaţă a bolnavilor scade la câteva luni.

Botezate tradiţional aluniţe, petele apărute pe piele poartă cu ele un risc de cancer, avertizează specialiştii. Mai ales dacă sunt expuse la soare.

Numai anul trecut în România au fost depistate peste o mie de cazuri de cancer de piele.

Practica a demonstrat că cei mai mulţi dintre pacienţii cu melanom provin din mediul rural, spun medicii. Pe uliţele satelor româneşti pericolul acuns în aluniţe este însă complet ignorat.

Organizaţiile de pacienţi au declanşat campania de informare UN VIITOR FĂRĂ PATĂ pentru prevenţia cancerului de piele.

După ce au cerut ca melanomul să fie trecut în rândul bolilor profesionale, medicii au atras atenţia şi asupra solarelor. Care ar trebui interzise prin lege, spun ei.

Statisticile arată că în rândul femeilor melanomul se localizează preponderent pe gambe. La bărbaţi, apare frecvent pe spate.
Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: cancer de piele medici pacienti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close