Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă cu cafeaua atunci când este reîncălzită. Mulți români fac această greșeală

Ce se întâmplă cu cafeaua atunci când este reîncălzită. Mulți români fac această greșeală

Ce se întâmplă cu cafeaua atunci când este reîncălzită. Mulți români fac această greșeală
Cafeaua reîncălzită își pierde proprietățile, iar gustul i se deteriorează
de Laura Dinu    |    19 Iun 2024   •   14:00

Atunci când este reîncălzită, cafeaua își schimbă gustul din cauza unor modificări chimice dar și a descompunerii anumitor compuși, explică Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, USAMV Cluj-Napoca.

”Știați că reîncălzirea cafelei accentuează amăreala datorită modificărilor chimice și descompunerii anumitor compuși?

• Când cafeaua este reîncălzită, compușii volatili responsabili pentru gustul și aroma plăcută se degradează. Aceasta formează compuși care conferă amăreală, cum ar fi acidul chinic și acidul cafeic. Procesul de reîncălzire intensifică descompunerea acestor compuși, rezultând o băutură mult mai amară și mai astringentă decât cafeaua proaspăt preparată.

• Compușii volatili sunt esențiali pentru a obține un gust echilibrat și complex în cafea. Odată ce aceștia sunt distruși prin reîncălzire, rămân doar compuși amari care nu contribuie la experiența plăcută a consumului de cafea.

• Chiar și o ușoară reîncălzire provocă o descompunere semnificativă a compușilor, transformând o cafea echilibrată și savuroasă într-o băutură amară și neplăcută”, scrie profesorul pe o rețea socială.

#ȘtiațiCă❓ Știați că reîncălzirea cafelei accentuează amăreala datorită modificărilor chimice și descompunerii anumitor...

Publicată de Știință cu sare și piper pe Marţi, 18 iunie 2024

×
Subiecte în articol: cafea Dan Vodnar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie. Anunțul Ministrului Boloş
x close