Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sute de boli, generate de consumul de alcool. Tot mai mulți români se îmbolnăvesc din cauza băuturii

Sute de boli, generate de consumul de alcool. Tot mai mulți români se îmbolnăvesc din cauza băuturii

În România, tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc din cauza consumului excesiv de alcool. Acesta este asociat cu aproximativ 200 de boli.

de Ioana Mircea    |    04 Iun 2024   •   14:16

Situație îngrijorătoare în țara noastră. Numărul celor care se îmbolnăvesc din cauza consumului de alcool este din ce in ce mai mare. Consumul de alcool este asociat cu aproximativ 200 de boli și poate cauza accidente, traumatisme, accidente de muncă, violență.

Efectele consumului de alcool excesiv includ scăderea stimei de sine, depresie, anxietate, tulburări de comportament și risc de sinucidere. De asemenea, alcoolul afectează memoria, atenția și judecata, alterând capacitatea de a lua decizii.

În luna iunie, luna națională a informării despre efectele consumului de alcool, Institutul Național de Sănătate Publică anunță că derulează campania de informare, educare, comunicare „Alcoolul te face să-ți pierzi simțurile, nu problemele”, cu scopul de a comunica despre impactul negativ pe care consumul de alcool îl are asupra sănătății.

Consumul nociv de alcool are consecințe devastatoare la nivel mondial. Fiecare an, milioane de oameni își pierd viața din cauza alcoolului.

×
Subiecte în articol: consum alcool boli
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close