Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Boli care pot fi transmise la piscină sau la ştrand. Medic: "Te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă"

Boli care pot fi transmise la piscină sau la ştrand. Medic: "Te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă"

piscina
Pericolele de sănătate asociate cu timpul petrecut la bazinele exterioare. Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   08:48

Bolile pe care le putem lua de la piscină sau de la ștrand sunt diverse, însă dacă ne informăm corect, avem posibilitatea de a reduce riscul de îmbolnăvire.

Dermatologul Ana Maria Vişinescu a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, despre pericolele de sănătate asociate cu timpul petrecut la bazinele exterioare.

"Afecţiunile pe care le putem lua de la piscină sunt diverse, inclusiv infecții genitale date de candidoza în piscină. Duşul înainte şi după piscină este o regulă pe care trebuie să o aplicăm. Din ce am observat, oamenii nu au prosoape proprii când se așează pe șezlonguri. Acesta este o problemă. Recomand folosirea și a anumitor antimicotice pentru picioare pentru a evita verucile plantare care se pot lua de pe suprafețele de lângă piscină. Bacteriile se dezvoltă mai bine pentru că este apa mai caldă. 

Toate micozele care se pot lua din apă nu se evidențiază imediat. Poți să nu ai niciun fel de problemă și atunci te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă, care tot își schimbă culoarea și te gândești de unde.

Clorul ne face rău pielii pentru că, într-adevăr, clorul este agentul chimic utilizat pentru dezinfecția piscinelor. Mai este folosit și un agent reductor pentru flora micotică, dar și un stabilizator de ph. În principal, clorul este cel vinovat și este vinovat în măsura în care cei care se ocupă de aceste dezinfecții de piscine nu folosesc cantitățile normale, adică cantitatea se calculează la nivelul volumului apei din piscină.

Printre simptomele alergiei la clor se numără crampele abdominale, scaune moi. Celelalte sunt manifestările pe piele, manifestări alergice, în care avem diverse leziuni roșii pe piele. În acest caz, ne prezentăm la medicul dermatolog.", a spus medicul Ana Maria Vişinescu.

Clorinarea apei realizează o antisepsie suficientă în condiții normale pentru uciderea majorității bacteriilor patogene pentru om. Există însă anumite specii de bacterii sau fungi care supraviețuiesc un timp îndelungat, adică ore sau chiar zile și în aceste condiții extreme de mediu. Tocmai de aceea este importantă cunoaștere a acestora și a metodei lor de transmitere pentru a preveni ajungerea lor în apă.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate piscina boli
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close