Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce beneficii ai dacă îți îngrijești corect dantura

Ce beneficii ai dacă îți îngrijești corect dantura

Dantura este una dintre primele lucruri pe care le observăm la persoanele din jur, tocmai de aceea trebuie să o menținem sănătoasă și să o îngrijim în fiecare zi. Totodată, sănătatea danturii te ajută să ai mai multă încredere în tine și este primul pas pentru un zâmbet impecabil.

o_1f5kti972dkr1dpl2lr1uop142sb.jpg
Sursa foto: unsplash
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2021   •   11:16

Când vine vorba de îngrijirea dinților este esențial să ții cont și de faptul că gingiile sunt la fel de importante pentru sănătatea acestora. De cele mai multe ori, afecțiunile gingivale sunt asimptomatice și pot provoca apariția gingivitei, care cu timpul evoluează în parodontoză. Însă, nu trebuie să ne facem griji, deoarece tratament există și odată ce bolile gingivale sunt descoperite din timp și dinții și gingiile rămân sănătoase. O atenție sporită asupra igienei orale poate preveni orice tip de problemă dentară.

Iată câteva beneficii pe care le ai atunci când îți îngrijești corect dantura.

Zâmbești cu mai multă încredere

O dantură sănătoasă este în primul rând o dantură frumoasă. Astfel, odată cu realizarea unor tratamente stomatologice ce au ca scop recâștigarea aspectului dentar, așa cum este tratamentul cu implanturi dentare, pe lângă faptul că ne ajută să avem o dantură perfectă, acestea ne ajută să avem mai multă încredere în noi și să zâmbim în orice moment al vieții. Așadar, pentru a ne asigura că avem mereu o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos este necesar să menținem o igienă orală corectă. De asemenea, vizitele regulate la medicul dentist sunt o prioritate atunci când vrei să-ți păstrezi dinții curați și fără probleme.

Igiena dentară corectă presupune un periaj dentar de cel puțin două ori pe zi și utilizarea mijloacelor adjuvante, cum ar fi: ața dentară, apa de gură și dușul bucal. În plus, un control odată la 6 luni împreună cu realizarea unei igienizări profesionale de către medicul stomatolog îți asigură dinți mai curați și mult mai sănătoși.

Dantura sănătoasă crește stima de sine

De multe ori, felul în care ne vedem și părerea pe care credem că o au ceilalți despre noi, ne influențează stima de sine. Există numeroase tratamente stomatologice pe care le putem face pentru a avea o dantură impecabilă și un zâmbet miraculos cum ar fi: fațetele dentare. Acestea îți oferă o dantură perfectă fără niciun reproș. Mai mult, beneficiile acestor fațete îmbunătățesc aspectul dinților și te fac să te simți mult mai încrezător atunci când zâmbești. Potrivit Psychology Today, zâmbetul eliberează endorfine, care te ajută să-ți îmbunătățești stilul de viață și relațiile profesionale și personale.

Este foarte important să știm faptul că afecțiunile dentare se tratează, iar noi ne putem recâștiga stima de sine cu o simplă vizită la cabinetul stomatolog.

Poți mânca orice îți dorești

Cu o dantură sănătoasă și îngrijită corespunzător atât acasă, cât și la cabinetul de medicină dentară, poți mânca orice îți dorești, oriunde te-ai afla. Cu o dantură lipsită de afecțiuni dentare vei consuma numeroase alimente fără niciun fel de problemă. În plus, atunci când ai dantura corect îngrijită ai și o fizionomie perfectă.

Vei menține întregul organism sănătos

Atunci când îți menții dantura curată este bine să știi că îți păstrezi și întregul organism sănătos. În cazul în care dantura ta este profund afectată și starea de sănătate se poate schimba mai mult sau mai puțin prin diferite probleme. De aceea, este indicat să îți cureți dinții printr-un periaj dentar atât dimineața, cât și seara, deoarece vei evita apariția multor probleme generale de sănătate și vei avea un organism ce funcționează la parametri corespunzători.

De cele mai multe ori, medicii stomatologi recomandă să mergi la clinică și să efectuezi un detartraj profesional sau un periaj dentar, la fiecare 6 luni. Ambele metode de curățare îți îndepărtează cu ușurință placa bacteriană și tartrul depozitat pe suprafața dinților și dintre dinți și te ajută să ai o dantură curată.

Desigur, o igienă orală corectă este foarte importantă și cea mai benefică pentru dantura ta. Atât periajul dentar, cât și toate mijloacele adjuvante de igienă dentară te ajută să ai un zâmbet frumos și o dantură de invidiat.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close