Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile extraordinare ale cafelei pentru ficat - E bine să bem 3 cești pe zi

Beneficiile extraordinare ale cafelei pentru ficat - E bine să bem 3 cești pe zi

Cafeaua ar putea reduce inflamațiile și bolile hepatice potrivit unui nou studiu. Medicii au descoperit că dacă bem cafea avem șanse cu 20% mai mici să facem ficat gras.

o_1f96dfhab1l218ahhsd186m1pgeb.jpg
de Andreea Cigolea    |    27 Iun 2021   •   12:41

Studiul a fost realizat de medicul Oliver Kennedy, de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, consumul a trei sau patru cești de cafea pe zi, indiferent că este vorba de cafea cu sau fără cofeină, reduce riscul de deces din cauza unei boli hepatice cronice.

Conform cercetării, persoanele care consumă cafea constant prezintă un risc cu 50% mai mic să-și piardă viața din cauza unei afecțiuni hepatice cronice.

”Cafeaua este destul de accesibilă, iar beneficiile pe care le-am observat în cadrul studiului înseamnă că poate deveni un potențial tratament preventiv pentru bolile hepatice cronice”, spune medicul Oliver Kennedy.

Studiul a fost realizat pe nu mai puțin de 494.000 de persoane din Marea Britanie, pe o perioadă de 10,7 ani, iar oamenii de știință au mai descoperit că cei care beau cafea au risc mai mic cu 21% de a dezvolta boli cronice de ficat și cu 20% mai mic de a avea ficatul gras (steatoză hepatică).

×
Subiecte în articol: cafea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close