Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Barbie Botox", cea mai virală procedură estetică în rândul tinerelor pe Tik Tok. Tot mai multe visează la un corp de păpuşă

"Barbie Botox", cea mai virală procedură estetică în rândul tinerelor pe Tik Tok. Tot mai multe visează la un corp de păpuşă

"Barbie Botox" este cea mai căutată procedură estetică în rândul tinerilor. Trendul a fost dat de mai mulţi influenceri care şi-au remodelat corpul, apelând la acest proces.

barbie botox procedura injectare botox umeri
"Barbie Botox", cea mai virală procedură estetică în rândul tinerelor pe Tik Tok. Tot mai multe visează la un corp de păpuşă Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    22 Aug 2023   •   11:14

"Barbie Botox" este o procedura care a fost concepută inițial pentru a ajuta la eliberarea mușchilor trapezi suprasolicitați, care ar putea provoca migrene și tensiune intensă a gâtului. Acum, se administrează off-label pentru a diminua cosmetic dimensiunea umerilor, alungind gâtul. Și capătă amploare pe rețelele de socializare.

Isabelle Lux, o creatoare de conținut în vârstă de 32 de ani din Palm Beach, Florida  a documentat şi prezentat ulterior pe pagina sa de TikTok procedura prin care şi-a sculptat umerii. Hashtag-ul "Barbie Botox" are în prezent peste 7 milioane de vizualizări pe TikTok. Videoclipul lui Lux care detaliază propria experiență cu tratamentul a fost vizionat acum de peste 250.000 de ori.

Citeşte şi: Actriţa Margot Robbie, plătită cu o sumă uriașă pentru rolul din filmul "Barbie"

 "A venit din ideea că voi arăta mai mult ca o Barbie când o vei termina procedura, ceea ce nu cred că este un lucru rău. Alungește gâtul, subțiază umerii și creează un fizic foarte delicat atunci când este făcut corect", a spus ea pentru CNN într-un interviu telefonic. 

Cu toate acestea, dacă este administrat incorect, sau la o doză greșită, Botox-ul ar putea paraliza complet mușchiul. De asemenea, neurotoxina poate migra ocazional de la locul de injectare inițial, slăbind conexiunea nervoasă a altor mușchi din jur. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Piața globală a injectabilelor faciale este estimată să se dubleze în următorul deceniu, ajungând la 36,8 miliarde de dolari până în 2032. Potrivit unui sondaj din 2021 al Societății Internaționale de Chirurgie Plastică Estetică, a existat o creștere cu 54,4% a procedurilor minim invazive, cum ar fi Botox și filler-uri, din 2017.

×
Subiecte în articol: botox TikTok
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close