Când a tăiat leguma, bucureșteanul a văzut mai multe fire verzi în interior, asemănătoare unei rădăcini, și se pare că aveau și un miros nu tocmai plăcut. Speriat, acesta nu a mai mâncat roșia, dar s-a întors în piață pentru a-l trage la răspundere pe vânzător. Din păcate acesta plecase de la tarabă.
Mai mult decât atât, bărbatul spune că roșia nu s-a stricat zile întregi, deși a fost tăiată și ținută în soare, pe balcon.
Bucureșteanul a cumpărat roșiile cu 6 lei kilogramul.
”Ne omorâți cu zile ca să faceți bani. De unde aveți roșii coapte când afară plouă de rupe, frig a fost până de curând și soare mai deloc? Cu ce le stropiți? Foarte normal ar fi ca cel care vinde roșii în piață sau orice altceva să aibă trecut pe lângă certificatul de producător și cu ce a stropit și tratat plantele.
Nimeni, niciodată nu îi verifică pe fermierii ăștia. Nenorocirile astea de stropesc ei sunt la liber, le poate cumpăra și un copil. Vă văd pe grupul acesta cum vă întrebați unul pe celălalt cum se combină soluțiile, câtă apă să puneți.
Păi, de unde știți voi? Lucrul acesta trebuie să-l facă un specialist, nu voi. De unde știți gramaj, cantitate? Unul spune ceva, altul altceva. Și noi mâncăm. Ne omorâți, băi, ne omorâți. Faceți experimente pe noi”, a scris acesta pe un grup al legumicultorilor.
Fermierii susțin că roșia este normală și că nu are de ce să ne facă rău dacă o consumăm.
”Nici vorbă de mutații sau altele. E o roșie normală, o roșie ale cărei semințe au germinat. Se întâmplă, este ceva normal, nu înseamnă că roșia aceasta a fost stropită cu ceva anume care să facă rău.
Discutăm despre o poză, eu nu-mi pot da cu părerea ce a făcut fermierul X sau Y privind o poză, dar roșia aceasta, așa cum arată ea în poză, e doar o roșie cu semințe germinate”, a zis Gheorghe Marin, fermier din zona Ialomiței, conform Fanatik.