Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Maternitatea Ploiești. O femeie care a suferit un avort spontan acuză medicii că n-au ajutat-o: "Am strigat, n-au venit"

Anchetă la Maternitatea Ploiești. O femeie care a suferit un avort spontan acuză medicii că n-au ajutat-o: "Am strigat, n-au venit"

Marilena Olteanu
Marilena Olteanu a suferit un avort spontan și acuză medicii că n-au ajutat-o. FOTO captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   07:39

Este anchetă de amploare la maternitatea din Ploieşti. O femeie de 34 de ani, care a suferit un avort spontan la începutul lunii iulie acuză personalul medical de neimplicare. Medicii spun că fătul nu era dezvoltat corespunzător, iar tânăra ar fi avut mai multe complicații. Cazul a fost sesizat poliției abia acum.

Atenție, informații care vă pot afecta emoțional!

Marilena a ajuns de urgenţă la spital pe 9 iulie. Sarcina nu era dezvoltată corespunzător, iar medicii aveau să îi dea o veste groaznică.

Marilena Olteanu, pacientă: "La un moment dat mi s-a rupt apa, eram singură în pat și am strigat după ele și nu au venit absolut deloc".

Pentru femeie au urmat momente cumplite.

Marilena Olteanu, pacientă: "Mai bine de 10 minute copilul a stat lângă mine în pat."

Reporter: Credeai că avea șanse dacă era luat la timp și pus în incubator?

Marilena Olteanu: "Da, era micuț, se mișcau picioarele, mâinile, eu le spuneam mereu: copilul meu mișcă, ele nu și nu."

Ionuţ Guşatu, soţul Marilenei: "M-am dus și am stat de vorbă cu doamna doctor mie îmi spunea ceva, ei îi făcea altceva, spuneau că e totul în regulă, că o țin la perfuzii, că o să fie totul ok."

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti a început o anchetă internă. Dar specialiștii spun că i-au explicat gravidei că este vorba despre un avort spontan și că vor urma procedurile conform protocoalelor în vigoare.  

Bogdan Nica, manager al SJU Ploieşti: "Sunt situații extrem de rare în plan mondial în care fătul supraviețuiește din ceea ce știu, dar vom verifica. Era vorba de un făt neviabil și o incompatibilitate de RH. Știm că este o chestiune șocantă, de aceea am discutat cu un psiholog să vină să îi consulte gratuit pentru că e un lucru greu să pierzi un copil."

Familia a depus abia luni dimineață o plângere la poliție. În cauză se fac verificări.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close