Este vorba despre un condiment care se ascunde în multe dintre alimentele pe care le mâncăm zilnic, de multe ori fără să ne dăm seama.
Zahărul îl găsim inclusiv în pâine, unele iaurturi, fast-food, muştar, sosuri, cereale, conserve.
Printre acestea se numără nucile şi seminţele care conţin grăsimi bune, dar şi fructele, legumele proaspete.
"Nucile, semințele de dovleac, toate legumele, fructele (afine, mure) - toată compoziția lor se duce direct în creier.
De zahăr, trebuie să uităm, să nu-l consumăm. Facem tot ce este posibil să nu-l consumăm, mai ales zahărul rafinat.
Ne luăm zahărul din amidon, din pâine, din fructe, din miere, dar nu zahărul acesta rafinat, care este un dușman al creierului.
Miere putem să mâncăm din când în când", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.