Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Afecţiunea de care nu scăpai fără operaţie poate fi tratată acum şi cu antibiotice

Afecţiunea de care nu scăpai fără operaţie poate fi tratată acum şi cu antibiotice

pastile.jpg
20 Dec 2015   •   00:21

Copiii sunt terifiati de gandul ca pot ajunge la spital pentru a se opera de apendicita, dar acum este posibil sa fi scapat de cosmar. Un nou studiu a aratat ca apendicita poate fi tratata mai bine cu antibiotice decat sa se apeleze la interventia chirurgicala, potrivit ziare.com.

Pana acum chirurgia reprezenta singura solutie pentru apendicita, boala care apare cand apendicele se inflameaza, arata Northen Californian.

Dr. Peter Minneci si Dr. Katherine Deans, de la Center for Surgical Outcomes Research at The Research Institute, parte a Nationwide Children's Hospital din Ohio, au transmis in urma unui studiu, publicat in Journal of the American Medical Association, ca 11% dintre cazurile de la camera de urgenta de la pediatrie reprezinta cazuri de apendicita.

Acestia sustin ca antibioticele reprezinta o alternativa sigura si eficienta pentru a inlocui varianta chirurgicala.

In timpul studiului, cercetatorii au analizat 629 de pacienti cu varste cuprinse intre sapte si 17 ani care s-au prezentat la camera de garda intre octombrie 2012 si martie 2013 cu cazuri de apendicita.

37 de pacienti au primit antibiotice pe cale intravenoasa timp de 24 de ore si apoi sub forma de pilule zece zile. 65 dintre ei au fost supusi interventiilor chirurgicale. 95% dintre copiii care au primit antibiotice s-au simtit mai bine in 24 de ore si nu au avut nevoie de operatie.


×
Subiecte în articol: antibiotice
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close