Antena 3 CNN Actualitate Salvaţi în ultimul moment. Ninsoarea le-a creat dificultăţi medicilor

Salvaţi în ultimul moment. Ninsoarea le-a creat dificultăţi medicilor

Salvaţi în ultimul moment. Ninsoarea le-a creat dificultăţi medicilor
Foto: Intact Images
13 Dec 2012   •   07:52

În mai multe judeţe din ţară, ambulanţele au ajuns cu greu la pacienţi din cauza troienelor. O bătrână de 73 de ani din comuna vasluiană Dăneşti a fost salvată în ultima clipă de echipajele ISU care s-au luptat 3 ore cu nămeţii de 2 metri până au reuşit să o aducă pe femeie la ambulanţă.

Medicii au reuşit să salveze în ultimul moment şi o fetiţă de numai 45 de zile care avea nevoie disperată de ajutor. Satul din Neamţ în care s-a născut fetiţa este izolat de câteva zile, din cauza ninsorii. Părinţii ei au sunat la 112, când au văzut că micuţa dă semne de boală. O echipă de salvare formată din pompieri şi medici s-a îmbarcat într-un camion şi a pornit lupta cu zăpada.
 
După două ore de mers, camionul n-a mai putut înainta. Echipa de salvatori a fost preluată atunci de un ATV cu şenile al ISU Mureş. După un drum de câţiva kilometri, medicii şi pompierii au adus fetiţa la ambulanţă. Învelită în pături termice şi folii de protecţie a fost preluată imediat.
 
Fetiţa de doar 45 de zile a fost spitalizată şi este acum în afara oricărui pericol.

În localitatea vasluiană Codăeşti, nămeţii au atins câţiva metri, astfel că ambulanţa a ajuns abia după câteva ore la o femeie de 74 de ani care trebuia să meargă la dializă.

Pe Drumul Naţional 2F, din cauza nămeţilor, o maşină care transporta 26 de deţinuţi a rămas blocată în nămeţi la Dragomireşti. Iar în judeţul Suceava peste 100 de localităţi au fost izolate.



×
Subiecte în articol: zapada ninsoare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close