Antena 3 CNN Actualitate Salvare în direct: Operaţiune de extragere a unei fete de 18 ani prinsă în ruinele din Kahramanmaraș | "Toți cei de aici sunt fără cuvinte"

Salvare în direct: Operaţiune de extragere a unei fete de 18 ani prinsă în ruinele din Kahramanmaraș | "Toți cei de aici sunt fără cuvinte"

Echipa Antena 3 CNN aflată în sudul Turciei a fost martora unei operaţiuni de salvare a unei tinere prinse în ruine de peste 107 ore.

de Cristi Popovici    |    10 Feb 2023   •   14:01

Avem imagini în direct de la operațiunea de salvare a unei fete de 18 ani prinse sub dărâmături. Sunt peste 21.000 de oameni care au murit în Turcia și în Siria și peste 80.000 sunt răniți. Bilanțul negru, care, din păcate, tot creşte și vedem cursa contra cronometru pentru salvarea oamenilor, iar după ce au trecut aproape 5 zile, ce transmitem acum sunt miracole.

Sunt speranțe că această fată va putea fi scoasă în timp util. Este în viață, este un miracol. Au trecut mai bine de 107 ore de la producerea cutremurelor care au distrus tu Turcia şi, iată, mai sunt şi minuni.

Salvatori se chinuie cam de 2 ore, în momentul în care am ajuns și noi aici, o găsiseră pe fata respectivă. A dat semne de viață, a cerut apă, i s-a dat apă, s-a ajuns la ea. Se poate comunica cu ea. Este conștientă.

Doar că există o mare problemă cu toată structura din jur pe care încearcă salvatorii să o pună în siguranță, pentru ca mai departe să poată extrage victima. Poate fi o operațiune care să dureze o oră, două sau 15 ore, pentru că se lucrează minuțios.

Este foarte riscant tot ceea ce se întâmplă, deoarece dedesubt ar fi un gol imens și pericolul ar fi să se prăbușească totul cu tot cu salvatori și cu victima prinsă prinsă înăuntru.

Update: 14:05 Salvatorii au reuşit în urmă cu puţin timp să o scoată pe tânără dintre ruine şi să o ducă la spital. Urmăriţi imaginile emoţionante ale salvării unei vieţi, după 107 ore de la seismul devastator! 

Toți cei de aici sunt fără cuvinte. După ce au dus-o pe fată la ambulanță, au început să se îmbrățișeze - străini, salvatori cu civili s-au luat în brațe, s-au felicitat și, practic, și-au reîncărcat bateriile. Pentru că sub dărâmături, posibil să mai fie și alți supraviețuitori, și trebuie o doză din aceasta de adrenalină ca să continue, să știe că nu muncesc degeaba.

Au depistat-o pe fată acum vreo 2,5 ore și eram chiar aici în momentul în care a fost un moment din acela de liniște pe care l-am tot prezenta zilele acestea, de când ne aflăm în Turcia. Ei bine, și în momentul ăla de liniște au auzit-o pe fată strigând. S-a format imediat echipa, au venit cei mai buni specialiști care sunt aici. Experții în căutări i-au dat la o parte pe voluntarii care au muncit până atunci.

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close