În ultima vreme, meseria de shaormar este din ce în ce mai căutată. Nu este de mirare, pentru că multe persoane preferă să nu mai gătească și să economisească timp, astfel că aleg mâncarea de la fast-food, iar patronii au nevoie mereu de forță de muncă.
O mare parte din meritele pentru gustul său îi revin celui care o prepară, de aici și salariul uriaș pe care îl câștigă lunar un shaormar.
Cât câștigă un shaormar
Programul de lucru al unui shaormar nu este deloc ușor. Temperaturile ridicate din interiorul restaurantului, numărul mare de clienți sau orele de muncă peste program reprezintă câteva dintre minusurile meseriei.
De aceea, salariul e pe măsură. Potrivit unui anunț postat pe un site de specialitate, salariul oferit este între 4.500 și 6.000 de lei, cel mai probabil în funcție de experiență.
La acesta se mai adaugă și bacșișul, care ajunge chiar și la 100 de lei pe zi.
În București, un shaormar este angajat cu contract de muncă și, pentru că are un program solicitant, i se oferă și o masă pe zi, notează Gândul.