Antena 3 CNN Actualitate Salarii preferenţiale la Primăria Capitalei

Salarii preferenţiale la Primăria Capitalei

Salarii preferenţiale la Primăria Capitalei
10 Aug 2007   •   21:35

Salariile unora dintre angajaţii Primăriei Capitalei sunt de multe ori mai mari decât cele de la companiile private. În plus, aceeaşi angajaţi beneficiază de o serie de sporuri acordate preferenţial. Potrivit ziariştilor de la ?Gândul?, ar fi vorba despre oameni fideli primarului general, Adriean Videanu. În timp ce funcţionarii de rând lucrează pentru salarii de 1.000-1.500 de lei, preferaţii primarului general al Capitalei sunt plătiţi regeşte.

Pe lângă salariul de funcţionar, apropiaţii primarului general beneficiază de 75% spor pentru proiectele mari, finanţate din fonduri europene şi un spor de lucru în condiţii vătămătoare de 10%. La acestea se adaugă un spor de vechime de până la 25% şi salariul de merit de 15%. De acesta din urmă beneficiază directorii şi oamenii propuşi de aceştia.

Adriean Videanu a semnat în luna iunie, o dispoziţie prin care le acordă membrilor comisiilor de licitaţie 0,5 la sută din valoarea contractelor adjudecate. Documentul precizează că membrii nu pot încasa mai mult de 3.000 lei noi fiecare.

Marile proiecte sunt însă împărţite în contracte mai mici, iar cei numiţi de Adriean Videanu în comisiile de licitaţie încasează procentele care le revin din valoarea fiecărui proiect. Asta înseamnă că din sumele anunţate de primărie pentru marile proiecte, sute de mii de euro vor intra în buzunarele funcţionarilor săi apropiaţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close