Antena 3 CNN Actualitate Salarii mai mari cu 12% la Mittal Steel

Salarii mai mari cu 12% la Mittal Steel

Salarii mai mari cu 12% la Mittal Steel
29 Mar 2007   •   16:47

Administraţia Arcelor Mittal Galaţi a anunţat, joi, că a luat decizia de a majora salariile cu 12%, retroactiv, începând cu 1 ianuarie, indiferent dacă va fi sau nu semnat noul Contract Colectiv de Muncă. Potrivit directorului de imagine al combinatului, Dorian Dumitrescu, salariul mediu net pe unitate va ajunge la 1.300 lei, la acesta adăugându-se tichete de masă în valoare de aproximativ 140 lei. Patru dintre cele cinci prime acordate anual vor creşte de la 100 la 120 lei, iar cea de a cincea, indemnizaţia de vacanţă, de la 100 la 200 lei.

Reamintim că 8 dintre cele 9 sindicate de pe platforma siderurgică, respectiv şase sindicate uzinale componente ale Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom Galaţi, US Forum şi UTSL, au semnat, încă de vineri, procesul verbal de încheiere a negocierilor şi implicit acceptarea majorării salariale de 12%, dar cum respectivul proces verbal nu a fost semnat şi de Sindicatul Siderurgiştilor Solidaritatea, semnarea CCM este blocată.

Sindicatul Siderurgiştilor nu este de acord cu majorarea de 12%, iar în cadrul adunării generale extraordinare, care a avut loc marţi şi la care au participat aproximativ 700 de siderurgişti, s-a luat decizia declanşării grevei generale, pentru ca sindicatele şi administraţia să negocieze un procent mai mare.

Pentru declanşarea grevei generale, sindicaliştii mai au nevoie de strângerea a aproximativ o mie de semnături de adeziune la protest.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close