Antena 3 CNN Actualitate Salarii fabuloase în instituţiile de stat. Preşedintele AVAS câştigă de şase ori mai mult decât premierul României

Salarii fabuloase în instituţiile de stat. Preşedintele AVAS câştigă de şase ori mai mult decât premierul României

Salarii fabuloase în instituţiile de stat. Preşedintele AVAS câştigă de şase ori mai mult decât premierul României
12 Oct 2008   •   16:38

Profesorii, medicii şi funcţionarii publici se luptă pentru creşteri salariale de 50%, care să le aducă venituri de aproximativ 2.000 de lei lunar, în timp ce pentru directorii unora dintre instituţiile statului banii aceştia reprezintă doar mărunţiş. Sunt zeci de autorităţi, agenţii, oficii, comitete, comisii şi institute ai căror şefi pleacă acasă lunar cu mii şi mii de euro.
Teodor Atanasiu a câştigat anul trecut 5,3 miliarde de lei vechi, salariu pentru funcţia de preşedinte al AVAS şi participarea în două comisii. Una la Electrica, una la Eximbank. Şi a dus acasă aproape 12 mii de euro în fiecare lună, un venit de şase ori mai mare decât al premierului Călin Popescu Tăriceasnu.
Şeful Inspectoratului de stat în construcţii, Dorina Nicolina Isopescu, a cîştigat anul trecut 3.000 de euro în fiecare lună. Venitul total cuprinde salariul de bază, sporul de conducere, cercetare, dar şi salariul de profesor. Dezsi Iosif Zoltan, preşedintele Aminsitraţiei Naţionale a Rezervelor de stat, pensionar, dar şi profesor la Universitatea Babeş Bolyai în acelaşi timp a avut anul trecut un venit lunar de 2.500 de euro.
Preşedintele instituţiei care trebuie să combată spălarea banilor a câştigat anul trecut 2.200 de euro pe lună din salariu şi numai 300 euro dintr-o colaborare la Institutul Bancar Român. Adriana Luminiţa Popa este singura care şi-a trecut în declaraţia de avere şi diurna încasată anul trecut, 3.500 de euro. Un director în cadrul aceleaşi instituţii a câştigat, anul trecut 1.800 de euro.
Sorin Vasilescu, director al Agenţiei Române pentru Investiţii Străine a dus acasă, anul trecut, 1.400 de euro, în fiecare lună. Iar vicepreşedintele, Monica Bărbuleţiu, o mie de euro din salariul de la ARIS şi aproape cinci sute de euro ca membru în consiliul de Administraţie al societăţii Litoral.
Octavian Bellu, şeful Agenţiei Naţionale pentru Sport a câştigat anul trecut numai o mie de euro, pe lună pentru această funcţie. Iar vicepreşedintele Valentin Vasilescu şi mai puţin, 900 de euro. O agenţie sărăcă!
Şefii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi ai Autorităţii pentru protecţia consumatorilor nu şi-au actualizat declaraţiile de avere. Cele de pe paginile de Internet ale instituţiilor sunt din 2005.
Antena3

×
Subiecte în articol: Teodor Atanasiu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close