Antena 3 CNN Actualitate Salarii de criză în Ministerul Transporturilor: De la 3.500 la 7.500 de lei

Salarii de criză în Ministerul Transporturilor: De la 3.500 la 7.500 de lei

Salarii de criză în Ministerul Transporturilor: De la 3.500 la 7.500 de lei
09 Apr 2010   •   11:19

Pentru unii, criza financiară funcţionează după alte reguli. Ministerul Transporturilor, condus de Radu Berceanu, are câteva instituţii în subordine, adevărate oaze financiare, ferite de reducerile de salarii. Printre acestea - Autoritatea Feroviară Română, Autoritatea Rutieră Română şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Aici, salariul mediu este peste 3.500 de lei. Fără prime şi alte sporuri.

Premierul Emil Boc nu găseşte ascultare la ministrul Radu Berceanu atunci când critică salariile nesimţte de la unele instituţi de stat. Trei instituţi subordonate ministerului Transporturilor stau foarte bine la capitolul bani pentru salarii, iar cifrele au fost publicate chiar în Monitorul Oficial.

Este vorba despre Autoritatea Feroviară Română, Autoritatea Rutieră Română şi Şcoala Superioară de Aviaţe Civilă - toate trei conduse de oameni puşi în funcţie de Radu Berceanu.

Într-un top trei al salariilor, pe primul loc se afla angajaţi de la Şcoala Superioară de Aviaţe Civilă. Aici, salariul directorului este de 7.500 de lei. Salariul mediu se ridică la peste 4.700 de lei, la care se mai adaugă şi prime în valoare de 3.300 de lei.

Autoritatea Rutieră Română este condusă de un apropiat de la PD-L Dolj al lui Radu Berceanu, Iancu Crăciunoiu. Salariul acestuia se ridică la peste 7.200 de lei. Crăciunoiu are la dispoziţe şi un fond personal de 18.000 de lei. În instituţe, venitul mediu este de 3.170 de lei. La acestea se mai adaugă prime de peste 4.700 de lei.

Şi la Autoritatea Feroviară Româna, salariile sunt mari. Un angajat câştigă peste 3.400 de lei pe lună. Pentru vacanţe statul îi oferă şi o primă, aproape echivalentă cu salariul: 3.100 de lei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: salarii criza Ministerul Transporturilor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close