Antena 3 CNN Actualitate ?Să călcăm pe iarbă!?: Campanie anti-drog în liceele din Bucureşti

?Să călcăm pe iarbă!?: Campanie anti-drog în liceele din Bucureşti

?Să călcăm pe iarbă!?: Campanie anti-drog în liceele din Bucureşti
16 Mai 2008   •   09:07

Îndemnul ?Nu călcaţi iarba!? va fi ignorat de aproape 2.000 de elevi din liceele bucureştene. Aceştia participă vineri la acţiunea ?Să călcăm pe iarbă!?, care se doreşte a fi o acţiune de prevenire a consumului de droguri. Programul se va desfăşura între orele 11:00-14:00, în Parcul Tineretului.

Din ce în ce mai multi dealeri de stupefiante îşi plaseză marfa în apropierea şcolilor sau liceelor bucureştene. Colegiile Dimitrie Cantemir, Spiru Haret, Nicolae Tonitza sau I.L. Caragiale sunt printre cele mai vizate de traficanţii de droguri. Consumatorii sunt, în general, elevi care provin din familii cu o situaţie materială bună. Cocaina este drogul cel mai căutat în aceste locuri.

La polul opus sunt unităţile de învăţământ din Ferentari, Sălaj, Rahova, Baicului-Pantelimon, Tei-Toboc, Bucureştii Noi sau Militari. Aici heroina, denumită şi ?drogul săracilor?, este la mare căutare.

Un adevărat paradis al dealerilor de stupefiante este şi zona Regie - Grozăveşti. Potrivit unei anchete realizate de jurnaliştii de la Ziua, traficanţii nu intră în interiorul liceelor, însă pot fi găsiţi în imediata apropiere a acestora.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close