Antena 3 CNN Actualitate S.R. Stănescu: Afacerea Ciorogârla, folosită de Băsescu pentru a-şi proteja fratele într-o "afacere teroristă"

S.R. Stănescu: Afacerea Ciorogârla, folosită de Băsescu pentru a-şi proteja fratele într-o "afacere teroristă"

S.R. Stănescu: Afacerea Ciorogârla, folosită de Băsescu pentru a-şi proteja fratele într-o "afacere teroristă"
24 Aug 2009   •   15:10

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu face declaraţii incendiare în care îi acuză public pe fraţii Băsescu, Traian şi Mircea, de implicare în afaceri cu armament în favoarea unor organizaţii teroriste. Acuzaţiile lui Sorin Roşca Stănescu sunt extrem de grave, iar jurnalistul susţine pe site-ul personal că îşi asumă "întreaga răspundere civilă şi penală pentru informaţii".

Concret, acuzaţiile lui Sorin Roşca Stănescu nu au neapărat legătură cu actualul scandal privind implicarea fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, într-o firmă care face afaceri cu arme. Sorin Roşca Stănescu susţine că Mircea Băsescu s-a ocupat de un transport de muniţie şi substanţe explozive care ar fi fost destinat Hezbollah. Acest transport s-ar fi realizat, printre altele, cu ajutorul a cinci vapoare care au ajuns în portul Constanţa. El mai susţine că transportul a fost vizat şi de verificările celor de la Interpol Belgia.

Cât îl priveşte pe Traian Băsescu, Sorin Roşca Stănescu susţine că acesta ar fi acoperit afacerile fratelui său, prin schimbările impuse în structurile de informaţii. Mai mult, Sorin Roşca Stănescu spune că, printre altele, Traian Băsescu s-ar fi folosit de afacerea Ciorogârla, cea în care au dispărut cantităţi importante de arme dintr-un depozit al armatei, pentru a demite anumite persoane care ar fi putut compromite afacerile fratelui său.

Sorin Roşca Stănescu mai susţine că Mircea Băsescu ar fi fosat ajutat de un anume locotenent colonel în rezervă Cornel Purcărea. Jurnalistul susţine că informaţiile sale se bazează pe surse personale, pe care refuză să le facă publice. Citiţi dezvăluirile lui Sorin Roşca Stănescu despre "afacerea teroristă" în care ar fi implicaţi Mircea şi Traian Băsescu pe site-ul acestuia.

ACUZAŢIILE LUI SORIN ROŞCA STĂNESCU


Cornel Purcărea: Mircea Băsescu a asigurat utilajele unei afaceri:

Într-o convorbire telefonică în exclusivitate la Antena 3, fostul director executiv al societăţii Romagro S.A., Cornel Purcărea, a vorbit despre acuzaţiile care îi sunt aduse.

Acesta susţine că Romagro a avut întotdeauna un singur obiect de activitate şi anume cu produse agricole. În schimb, Purcărea a vorbit despre legătura pe care una dintre societăţile la care este administrator a avut-o cu Uzina Mecanică Băbeni. Mai exact, preluarea de muniţie pentru delaborare.

Cornel Purcărea susţine că firma la care este administrator are toate atribuţiile legale să desfăşoare astfel de activităţi speciale. În plus, acesta a declarat că "operaţiunea de muniţie de la Băbeni a fost făcută sub supravegherea mai multor instituţii: de la securitatea portuară, Poliţia portuară, Serviciul Român de Informaţii (SRI), Poliţia judeţeană şi alte structuri prin forţele lor specifice".

Transportul de muniţie s-a făcut în perioada ianuarie-februarie, anul acesta. Este vorba despre 1.630 de tone de muniţie, în general proiectile de armament terestru.

"Toată aceasta era muniţie NATO care trebuia dezafectată", a mai precizat Purcărea.

Cât priveşte legătura cu fratele preşedintelui Traian Băsescu, Purcărea a declarat că Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea navelor cu muniţii.

"(Mircea Băsescu) era cel mai aproape agent economic din zonă care avea un astfel de utilaj", susţine Cornel Purcărea.

Cu toate acestea, fostul director executiv Romagro susţine că nu are nicio legătură cu afacerile lui Mircea Băsescu.

Cornel Purcărea mai susţine că nu există comerţ cu armament care să se facă ilegal. "Sunt fabulaţii gen romane de aventuri", a afirmat acesta.

REPLICA LUI CORNEL PURCĂREA:



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close