Antena 3 CNN Actualitate S-a votat! A doua localitate din România ce intră în carantină pentru 14 zile

S-a votat! A doua localitate din România ce intră în carantină pentru 14 zile

Cristina Tudorache
1 minut de citit Publicat la 17:30 22 Iul 2020 Modificat la 17:30 22 Iul 2020
S-a votat! A doua localitate din România ce intră în carantină pentru 14 zile
Sursa foto: Hepta

UPDATE: ”În urma analizei de risc, astăzi, 22 iulie 2020 a fost  derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Judeţul Prahova”, a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit procedurii, decizia nu este definitivă, aceasta urmând să fie aprobată și de secrtetarul de stat în MAI, Raed Arafat, care trebuie să semneze ordinul de carantină. 

Carantina zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Potrivit noii legislații, o localitate poate intra în carantină dacă se înregistrează trei cazuri COVID la mia de locuitori.

Primarul comunei, Nicolae Negoițescu, contestă: ”Cei de la DSP au transmis, astăzi, o lista cu 15 persoane care au Covid, dar, din acest total, după confruntarea datelor, am constatat că 8 persoane au testul negativ, iar o altă persoană are, într-adevăr, buletin de Gornet, dar locuiește în Ploiești.”

Prima localitate din România care a intrat în carantină pentru 14 zile

Comuna Roata de Jos, din județul Giurgiu, a intrat în carantină pentru două săptămâni, începând de astăzi, printr-un ordin semnat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află în zona vizată de carantină:

-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată la art. 1, alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate.

-limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

-evaluarea de către DSP a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP / Ministerul Sănătății.

-stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri.

-purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice.

-asigurarea ordinii publice se realizează de către poliția locală, iar în situația în care poliția locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliția Română, după caz.
 

×
Parteneri
x close