Antena 3 CNN Actualitate S-a decis: Costanda poate construi în parcul Bordei

S-a decis: Costanda poate construi în parcul Bordei

S-a decis: Costanda poate construi în parcul Bordei
03 Oct 2007   •   15:21

Omul de afaceri Costică Constanda a primit, miercuri, acceptul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de a construi pe o parte din suprafaţa pe care o deţine în Parcul Bordei. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate de consilierii municipali prezenţi la şedinţa convocată de primarul general Adriean Videanu special pentru rezolvarea litigiului Bordei.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri au fost trecute două proiecte de hotărâre. Primul proiect viza aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru o parte din terenul de 3,3 hectare situat pe malul Lacului Floreasca (parcul Bordei), document care i-ar permite omului de afaceri Costică Constanda să ridice clădiri de birouri şi blocuri de locuinţe pe suprafaţa respectivă.

Prin al doilea proiect de hotărâre, Videanu le cerea consilierilor municipali să-l împuternicească pentru a negocia cu Constanda şi a semna o convenţie pentru un nou schimb de terenuri. Omul de afaceri Costică Constanda - proprietar al suprafeţei de 3,3 hectare de teren de pe malul Lacului Floreasca - s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu primarul general şi cu liderii de grup ai consilierilor municipali.

În discuţiile pe care le-a purtat cu oficialii municipali, Constanda a anunţat că este dispus să renunţe la despăgubirile de 17 milioane de euro pe care le impută Primăriei, dacă CGMB îi va aproba un PUZ pe 5.000 de metri pătraţi şi va agrea un schimb de terenuri pentru suprafaţa care va rămâne neconstruită.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close