Antena 3 CNN Actualitate Ruşii au atacat Ucraina la graniţa cu România. Armata a ridicat avioanele F-16. Militarii caută resturi de dronă la Periprava

Ruşii au atacat Ucraina la graniţa cu România. Armata a ridicat avioanele F-16. Militarii caută resturi de dronă la Periprava

avion f16 fighting falcon
Ruşii au atacat Ucraina la graniţa cu România. Sursa foto: Ministerul Apărării
de Milena Niță    |    08 Sep 2024   •   10:20

Ministerul Apărării anunţă că, după ce Rusia a atacat Ucraina la graniţa cu România, două aeronave F-16 au monitorizat situația și au observat o dronă care a intrat în spațiul nostru, apoi a părăsit teritoriul spre Ucraina.

MApN spune că totul s-a întâmplat într-o zonă nepopulată de lângă localitatea tulceană Periprava, în urma atacurilor ruseşti cu drone asupra unor obiective din Ucraina.

„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România.

Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța, fiind transmise, la ora 2:20 respectiv ora 2:38, mesaje RO-Alert. 

Începând cu ora 2:25, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene.  

În cursul acestor evenimente, a fost identificat și urmărit de către sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina. 

Situația evoluției acestei drone a fost monitorizată și de cele două aeronave F-16, care au revenit în bază în jurul orei 4:08.

Din datele disponibile la acest moment, a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național, într-o arie nelocuită, în proximitatea localității Periprava. 

Forțele Ministerului Apărării Naționale execută, începând din această dimineață, cu mijloace aeriene și cu echipe la sol, cercetări în zonă.  

MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, se arată în comunicatul MApN remis, duminică, presei.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close