Antena 3 CNN Actualitate Ruinele unui templu vechi de 5.000 de ani au fost descoperite de arheologi în Peru

Ruinele unui templu vechi de 5.000 de ani au fost descoperite de arheologi în Peru

templu
Un templu care datează de acum 5.000 de ani a fost descoperit în Peru. Foto: X
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   14:21

Ruinele unui templu datând din urmă cu aproximativ 5.000 de ani au fost descoperite de arheologi în nord-estul statului Peru, transmite AFP care citează un cercetător peruvian potrivit căruia clădirea adusă la lumină ar fi fost utilizată pentru ritualuri religioase.

Descoperirea a fost făcută în urmă cu câteva săptămâni în situl arheologic Los Paredones de la Otra Banda - Las Animas, în apropiere de oraşul Chiclayo, potrivit Agerpres.

Descoperirea a fost anunţată abia vineri, pentru ca situl să fie protejat de jefuitorii de comori.

„Este posibil să ne găsim în faţa unei incinte religioase vechi de 5.000 de ani”, a declarat cercetătorul Luis Muro într-o înregistrare video difuzată de Ministerul Culturii din Peru.

„Spaţiul arhitectural este delimitat de ziduri” din lut, a adăugat el.

Printre ruine arheologii au identificat frize cu figuri antropomorfe în relief, inclusiv un corp uman cu cap de pasăre, reprezentări de feline sau chiar gheare de reptilă.

Echipa de arheologi a descoperit, de asemenea, rămăşiţele a ceea ce „ar fi fost o scară centrală prin intermediul căreia era posibil să se urce pe un fel de estradă, în partea centrală” a templului, după cum a explicat Muro.

În timpul acestor cercetări arheologice, finanţate de Universitatea Catolică din Peru şi de Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), a fost descoperit, de asemenea, mormântul unui copil în vârstă de aproximativ cinci sau şase ani. 

×
Subiecte în articol: ruine templu Peru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România a fost măturată de furtuna care a făcut ravagii și în vestul Europei
x close