Antena 3 CNN Actualitate Roșii turcești, vândute cu etichetă de roșii românești. Acuzele fermierilor care au verificat magazinele unui lanț de retail

Roșii turcești, vândute cu etichetă de roșii românești. Acuzele fermierilor care au verificat magazinele unui lanț de retail

Doi fermieri din Olt susțin că magazinele unui mare lanț de retail vând roșii turcești cu etichetă de România. Aceștia și-au propus să demonstreze înșelătoria mergând pe cont propriu în magazin și filmând totul.

o_1fae7r50fb7fbii13qisrm1mcub.jpg
Sursa foto: Facebook/Sere Chesnoiu
de Adelina Miron    |    12 Iul 2021   •   23:53

Un fermier din judeţul Olt a pornit luni, 12 iulie, în Slatina, să verifice o informaţie furnizată de un coleg din judeţul Iaşi.

Într-o localitate din Iaşi, legumicultorul respectiv a descoperit în magazinele unui mare lanţ de magazine, roşii turceşti vândute sub eticheta de „roşii România“.  

La rândul său, fermierul din Olt a mers în magazinul din Slatina pentru a observa dacă situația se repetă și acolo.

„Suntem minţiţi, suntem manipulaţi, suntem înşelaţi. Primesc o sesizare de la un coleg din Iaşi, aşa că pornesc să verific dacă şi în Olt, în Slatina, se întâmplă la fel. De data aceasta am întăriri, îl am alături şi pe domnul Păunel (n. red. – reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român). Vrem să verificăm ce se întâmplă, dacă acelaşi caz apare şi aici“, spune fermierul, în timp ce filmează cum intră alături de colegul său Ion Păunel în magazin.

„Şi, da, avem „Roşii România“ în lăzi de Turcia. Se pare că cei care s-au ocupat de comercializare şi de import n-au mai avut cartoane necolorate, de ambalare, şi le-au adus în acestea. Roşii verzi, cred că este un nou soi. Haideţi să vedem ce e şi sub“, comentează fermierul în timp ce caută în lada cu roşii puse la vânzare.

Fermierii au mai descoperit că roșiile nu sunt singurele alimente în cazul cărora proveniența este schimbată pe etichetă.

„Pepenii sunt din România, ambalajele decât sunt importate. Trist ce se întâmplă, trist că nu suntem protejaţi de autorităţi“, comentează cei doi.
 

×
Subiecte în articol: rosii România
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close