În ultimii ani, de Crăciun s-au stabilit o mulţime de recorduri, cel mai recent aparţinând chiar românilor.
În urmă cu cinci zile, în Piaţa Constituţiei s-au adunat nu mai puţin de 3.939 de oameni costumati in Moş Crăciun, faţă de 3618, cât a reuşit să strângă oraşul Taipei.
Sâmbătă şi duminică, Bucureştiul va încerca să doboare alte două recorduri mondiale, la categoriile "cel mai lung cârnat din lume" şi la "cel mai lung tort din lume".
Iată alte câteva astfel de recorduri mondiale stabilite de Crăciun:
Cel mai mare magazin deschis exclusiv de Crăciun se află în Michigan. Acesta are suprafaţa echivalentă cu cea a cinci stadioane şi jumătate şi oferă peste 50.000 de produse.
Cel mai mare cadou de Crăciun este Statuia Libertăţii. Aceasta a fost dăruită americanilor de către poporul francez, în 1886. Statuia are peste 46 de metri înălţime şi cântăreşte 225 de tone.
Cea mai mare figurină din paie este o altă categorie aflată în topul recordurilor întocmit de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Locuitorii dintr-un oraş din Suedia construiesc în fiecare an, de Crăciun, un ţap. Acesta are o înălţime de 13 metri, 7 metri lungime şi cântăreşte 3 tone.
În ceea ce priveşte cea mai bine vândută carte, în preajma Sfintei Sărbători, aceasta rămâne Biblia. Este, de altfel, prima carte vândută într-un miliard de copii.
Recordul la cel mai înalt pom de Crăciun a fost stabilit în urmă cu aproape 10 ani, în Tasmania. Eucaliptul avea 80 de metri şi era împodobit cu 3.000 de beculeţe.
Recordul la capitolul cel mai numeros grup de colindători a fost stabilit la New York. 519 persoane au colindat într-o noapte geroasă pe străzile metropolei.
În schimb, cea mai valoroasă felicitare de Crăciun a fost vândută contra sumei de 20.000 de lire sterline. Cartea poştală are o vechime de aproape 166 de ani.
Nu în ultimul rând, cel mai bine vândut cântec de Crăciun, ?Do They Know It's Christmas?", al formaţiei Band Aid, a fost vândut în peste 50 de milioane de copii şi continuă să rămână favorită de Sărbători.
Antena 3