Roşii din Iordania, morcovi din Israel şi varză din Siria. Asta vor mânca românii de Paşti. Cum legumele româneşti vor fi scumpe la vedere şi vor arde la buzunare,
comercianţii importă produsele din ţări exotice.
O afacere de milioane dacă ne gândim că le cumpără la preţ de nimic şi le vând pe tarabe şi de zece ori mai scump. Iordania, Turcia, Siria sunt doar câteva din ţările de unde vin roşiile de pe piaţă. Negustorii le iau de acolo cu, în medie, 1.5 lei pe kilogram, iar noi le cumpărăm pe de raft cu 8 lei.
Deşi are condiţii climatice propice pentru cultivarea legumelor, România nu reuşeşte să-şi asigure nici măcar jumătate din necesarul intern pentru consum. Dacă, în 1990, existau 2.600 de hectare de sere, astăzi sunt de 10 ori mai puţine. Potrivit estimărilor cultivatorilor, ţara noastră importă circa 60-70% din totalul legumelor proaspete care se vând în pieţe şi în magazine.