Antena 3 CNN Actualitate Românii vor fi obligaţi să renunţe la becurile clasice

Românii vor fi obligaţi să renunţe la becurile clasice

Românii vor fi obligaţi să renunţe la becurile clasice
03 Apr 2009   •   17:15

Din toamnă becurile mate şi cele de 100 de wati vor dispărea din magazine. De altfel, producătorii sunt obligaţi să respecte normele europene, care cer acestora să nu mai fabrice surse clasice de lumină, pentru ca, în final, din 2012, pe piaţă să regăsească doar becuri economice. Acestea sunt însă mult mai scumpe.

?Românii consumă cea mai scumpă resursă de energie şi implicit plătesc factura cea mai mare. Prima soluţie este să înceapă să economisească?, declara Ion Calotă, preşedintele Asociaţiei Române a Electricienilor.
Intenţia UE este de a reduce emisiile de gaze şi a ajuta la economisirea energiei. În 3 ani se va trece definitiv de la lămpile cu incandescenţă la cele eficiente energetic.
De la 1 septembrie vor dispărea din magazine becurile clasice de 100 de wati şi cele mate, apoi, din 2010, cele de 75 de wati, iar din 2011, cele de 60 de wati, arăta Gardianul.
Specialiştii amintes că variantele alternative la acestea au o durată de viaţă mai mare şi fac o economie de energie de până la 80% faţă de cele clasice.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close