Antena 3 CNN Actualitate Românii vor diamante. Unii le preferă ca bijuterii, alţii le văd ca pe o investiţie pe viaţă

Românii vor diamante. Unii le preferă ca bijuterii, alţii le văd ca pe o investiţie pe viaţă

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 23:40 15 Iun 2012 Modificat la 23:40 15 Iun 2012
Românii vor diamante. Unii le preferă ca bijuterii, alţii le văd ca pe o investiţie pe viaţă
Foto: Antena 1
Simbol al puterii şi al bogăţiei, diamantele exercită de secole o fascinaţie asupra oamenilor. Unii le preferă ca bijuterii, alţii le văd ca pe o investiţie pe viaţă. Sau şi una şi cealaltă, dacă vorbim de o cerere în căsătorie.

În ultima vreme moda inelelor de logodnă cu diamant a prins şi la români, mai ales că preţurile au devenit accesibile.

Cel mai scump diamant din lume a fost vândut, în 2010, cu 46 de milioane de dolari. Nestematele aduse în România au însă preţuri mai...  pământene, iar oamenii de afaceri au început să facă investiţii în pietrele preţioase.

Valoarea unui diamant se stabileşte în funcţie de numărul de carate, culoare, claritate şi tăietură. Un diamant de 2 carate, echivalentul a 0,4 grame oscilează în jurul valorii de 100.000 de lei.

La mare căutare sunt acum pietrele colorate, în special cele negre. Sunt mai uşor de prelucrat şi costă cu 30% mai puţin decât cele incolore.

Cullinan Diamond este cel mai mare diamant găsit vreodată - cu o greutate iniţială de 3.106 carate. A fost tăiat în nouă pietre, cea mai importantă fiind Cullinan unu - 530,2 carate. Valoarea sa este estimată este la 400 de milioane de dolari.




×
x close