Antena 3 CNN Actualitate Românii stau la cozi pentru... buletine

Românii stau la cozi pentru... buletine

Românii stau la cozi pentru... buletine
11 Mar 2007   •   11:12

În primele două luni ale anului, s-au tipărit cu peste 100.000 de cărţi de identitate mai mult, decât la începutul trecut. Un record. În Bucureşti, din cauza numărului mare de persoane, care cer schimbarea buletinului, se aşteptă chiar şi 3 săptămâni, pentru actul nou. Dimineaţa când abia se deschide ghişeul la Evidenţei Populaţiei e deja coadă. Unii se înarmează cu răbdare, alţii îmbină utilul cu plăcutul. Iau micul dejun în aer liber. Aşa se întâmplă în fiecare zi.

Datele statistice arată că în toată ţara se fac şi câte 12.000 de buletine într-o singură zi. Mulţi dintre cei care cer acum buletin nou au actul vechi expirat chiar de un an. În Bucureşti un buletin nou e dat solicitantului după 2-3 săptămâni. Sunt doar două maşini care tipăresc actele de identitate. Deşi numărul angajaţilor de la Evidenţa Populaţiei a fost mărit, iar orarul de lucru prelungit oamenii pleacă nervoşi dupa ce stau ore în şir la cozi interminabile.

?Este lesne de înţeles că pe fondul acestei avalanşe sunt multe persoane certate cu legea care apeleză la trucuri pentru obţinerea unui document de identitate. Cei mai mulţi vin să-şi facă buletin pentru că acum pot trece cu el, legal peste graniţă. Şi e mai ieftin ca paşaportul. 7 lei noi. Fără să socoteşti nervii şi timpul pierdut cu statul la coadă ?, a declarat Silviu Luncaşu, director la Inspectoratul de Evidenţa Persoanelor.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close