Românii s-au pregătit după tradiţii pentru această sărbătoare. Cu câteva ore înainte de Sărbătoarea Paştelui, pregătirile erau în toi. În satele maramureşene tradiţiile sunt respectate cu sfinţenie. De la această mare sărbătoare nu lipsesc ouăle roşii, cozonacii şi carnea de miel.
Ca în fiecare an, Noaptea Învierii a fost una inedită la malul mării. Arhiepiscopia Tomisului a organizeazat nu una, ci două slujbe pe plajă: una la Constanţa şi una la Mangalia. Lumina a fost adusă la malul mării cu şalupe.
Lumina de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns pentru prima oară în România anul trecut. Flacăra Sfântă a ajuns la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Suceaba, Constanţa şi la mănăstirile din Bucovina.
Sfânta Lumină a fost dusă în toate colţurile lumii, inclusiv în România. Flacăra a ajuns pe Aeroportul ?Henri Coandă", adusă de un episcop român, apoi a fost transmisă bisericilor din toată ţara.
24.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru noaptea de înviere în întreaga ţară, tocmai pentru ca evenimentele să se desfăşoare fără probleme. Măsuri speciale au fost luate şi pe şosele. 650 de radare au fost scoase pe principalele drumuri naţionale în perioada Sărbătorilor de Paşte. Ca în fiecare an, cea mai mare aglomeraţie se aşteaptă pe Valea Prahovei, în Moldova şi pe Litoral.
Antena3.ro