Antena 3 CNN Actualitate Românii preferă să muncească în week-end

Românii preferă să muncească în week-end

Românii preferă să muncească în week-end
01 Mai 2007   •   12:15

Aproape jumătate dintre români susţin că muncesc şi în weekend-uri. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de un site specializat în job-uri. Specialiştii recunosc totuşi că există şi angajaţi care n-ar lucra sub nicio formă în zilele libere. Principala motivaţie a deciziei de a lucra şi în zilele declarate libere ţine de perspectiva de promovare şi nu în mod special de stimulente financiare. De asemenea, în România, munca peste program sau în weekend nu este o practică izolată. În acelaşi timp, puterea de negociere a candidaţilor pentru un loc de muncă a crescut faţă de anii trecuţi, potrivit rezultatelor sondajului realizat printre firmele care angajeaza online.

Nu în ultimul rând, sectorul bancar continuă să fie motorul pieţei muncii din România. Potrivit cercetării sociologice, aproape jumătate dintre utilizatorii site-ului, adică 43,9 la sută declară că muncesc şi în weekend-uri, în mod frecvent. De partea cealaltă, ponderea celor care preferă să stea la sfârşitul de saptămână în familie este de doar 20,3 la sută. Categoria predispusă la a renunţa la week-ed-urile libere este cea a tinerilor. Principala lor motivaţie ţine de perspectivele de promovare şi mai putin de încasarea unor sume adiţionale din orele suplimentare.

De asemenea, sunt foarte mulţi angajaţi care preferă să muncească "peste program" în domenii în care concurenţa pe un post este mai mare decât media. Conform datelor studiului, în această categorie intră domeniile: bancar, management-consultanţă, finanţe-contabilitate şi tehnologia Informatiei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close