Antena 3 CNN Actualitate Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge în SUA din luna ianuarie. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu

Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge în SUA din luna ianuarie. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu

viza sua
Autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români. FOTO: Getty Images
de Ioana Coman    |    30 Sep 2024   •   22:37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, într-un interviu oferit jurnalistului Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN, că din ianuarie românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite.

Marcel Ciolacu spune că a rezolvat situația cu vizele în SUA pentru că „am abordat-o profesionist, am consilier în această zonă, am modificat legislație”.

Potrivit acestuia, din ianuarie se va circula fără vize în SUA, iar anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie.

„Statele Unite sunt parterenerul strategic al României. Securitatea, siguranța României se bazează pe parteneriatul strategic cu SUA, fără discuții. Suntem unul dintre stâlpii principali ai partenerului strategic în Europa, de departe. Faptul că ni s-au aprobat tehnologie de vârf, la F-35, este o dovadă că ești un partener de încredere, predictibil și ei nu pot concepe să nu fie alături de români. Statele Unite trebuie să devină partenerul principal non-UE al României”, a mai adăugat Ciolacu.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close