Mâncăm bulion fără... roşii . Asta au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului în urma mai multor controale. O pastă de tomate ar trebui să conţină cel puţin 24 % substanţă uscată solubilă. Este minimul admis de lege. În realitate, producătorii respectă legea doar pe etichetă.
Borcanul de pastă de tomate nu conţine nici măcar un sfert roşii. Este un amestec de coloranţi, conservanţi şi arome care să păcălească ochiul şi să modifice puţin gustul mâncării. Oricât s-ar uita la borcan, la etichetă sau la ingrediente, românii nu ştiu ce cumpără.
Producătorii care au fost prinşi că nu respectă eticheta şi se zgârcesc la roşii au primit 20.000 de lei amendă. Şi nu mai au voie o perioadă să-şi vândă produsele.
Ca să evite tertipurile producătorilor, gospodinele fac bulion de casă. Sunt absolut convinse că ce pun la borcan e bun şi pentru sănătate şi pentru mâncare.