Antena 3 CNN Actualitate Românii nu-şi iau concediul care li se cuvine

Românii nu-şi iau concediul care li se cuvine

Românii nu-şi iau concediul care li se cuvine
10 Apr 2007   •   18:15

Un studiu realizat recent arată că românii nu-şi iau concediul de odihnă care li se cuvine. 15% dintre angajaţi nu şi-au luat nicio zi de concediu anul trecut. Acelaşi studiu mai arată că jumătate dintre salariaţi nu pleacă nicăieri în zilele libere şi doar 10% au călătorit în străinătate. Românii care şi-au luat concediu de odihnă se împart în două categorii: patronii şi muncitorii. Managerii şi patronii au avut în medie 15 zile de concediu, cu o zi mai puţin decât media în cazul muncitoriilor. Diferenţa între cele două categorii profesionale reiese din felul în care şi-au petrecut concediul cei intervievaţi. O treime dintre patroni şi manageri au fost în străinătate. În timp ce două treimi din muncitori au spus că au petrecut concediul acasă.

După nivelul de studii, se remarcă faptul că angajaţii cu studii medii şi-au luat 20 de zile de concediu, în timp ce aceia care au studii superioare l-au efectuat integral. Jumătate dintre cei intervievaţi au spus că au preferat să stea acasă în concediu. O treime au călătorit în ţară şi doar o zecime au fost în străinătate. Doar doi din trei români care au călătorit în ţară şi trei din patru români care au călătorit în străinătate au plătit servicii turistice, restul şi-au vizitat rudele sau prietenii.

Studiul a fost realizat de Daedalus Consulting pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani şi este reprezentativ la nivel naţional urban. Marja de eroarea este de +/- 3%.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close