Antena 3 CNN Actualitate Românii nu mai vor oferte de vacanţă last-minute

Românii nu mai vor oferte de vacanţă last-minute

Românii nu mai vor oferte de vacanţă last-minute
Foto: Intact Images
28 Apr 2011   •   21:13

Ofertele last-minute nu mai sunt ce erau odată. Românii s-au obişnuit să-şi rezerve vacanţa din timp, aşa că agenţiile de turism nu mai scad preţurile în ultimul moment pentru a nu rămâne cu pachetele nevândute.

Cine a aşteptat până joi să îşi planifice minivacanţa de 1 mai, plăteşte acelaşi preţ şi alege numai din ce a mai rămas pe piaţă. Nu toată lumea şi-a făcut însă program.

Dacă nu ştiţi încă unde să plecaţi de 1 mai, nu e târziu să vă hotărâţi. Agenţiile de turism spun însă că ofertele last-minute nu mai sunt la fel de avantajoase ca în anii trecuţi.

În urmă cu 2-3 ani, cine aştepta până în ultimul moment plătea şi cu 15% mai puţin pe o vacanţă.

"Anul acesta însă nu s-a prea mai întâmplat acest lucru. Oamenii s-au obişnuit în ultimii ani să îşi ia din timp vacanţele. Vor fi nevoiţi să aleagă din ofertele care au mai rămas pe piaţă şi ca bani cred că vor ieşi cam tot pe acolo", a spus Marius Mereuţă, reprezentantul unei agenţii de turism.

Chiar şi aşa, anul acesta, vacanţa de 1 mai e mai ieftină ca în anii trecuţi cu până la 20%. Locuri se mai găsesc încă. "Lumea, de obicei, fuge la mare sau rămâne mai aproape de casă, în funcţie de unde sunt, vor găsi probabil o staţiune", adaugă Mereuţă.

Pe litoral mai sunt locuri în câteva staţiuni. La Saturn, un pachet cu două nopţi de cazare la hotel de două stele şi mic dejun pleacă de la 138 de lei de persoană.

Şi staţiunile balneare sunt la mare căutare. La Băile Tuşnad, pachetul la hotel de două stele cu mic dejun şi cină festivă de 1 mai începe de la 173 de lei. Iar cine vrea să stea la trei stele va plăti de la 200 de lei în sus.

Şi dacă totuşi vreţi să plecaţi din ţară, mai găsiţi câteva locuri în Bulgaria. Acolo, o noapte de cazare la hotel de patru stele, în regim all inclusive, începe de la 28 de euro.

 


×
Subiecte în articol: 1 mai vacanţă mare munte oferte
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close