Antena 3 CNN Actualitate Românii îşi vor face analizele gratuit, fără asigurare de sănătate

Românii îşi vor face analizele gratuit, fără asigurare de sănătate

Românii îşi vor face analizele gratuit, fără asigurare de sănătate
06 Iul 2007   •   16:05

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că românii îşi vor face analizele gratuit, indiferent dacă au asigurare de sănătate sau nu. Ministrul spune că scopul principal al programului este de educare a cetăţenilor. În plus, programul de sănătate este finanţat din taxa pe viciu. Nicolăescu a precizat că programul de evaluare a stării de sănătate se adresează tuturor cetăţenilor, drept urmare toţi românii vor putea beneficia de el.

Lista laboratoarelor acreditate va putea fi consultată în cabinetul medicului de familie. După recoltarea probelor, laboratorul va transmite ulterior rezultatele medicului de familie, care le va introduce într-o bază de date. Dacă în urma acestor examene medicul de familie suspectează existenţa unei boli, pacientul va fi trimis la un specialist.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a plecat deja spre promulgare o o lege prin care cetăţenii care nu sunt asiguraţi vor putea intra în sistemul de sănătate dacă vor plăti contribuţia pe 6 luni în urmă, nu pentru 5 ani, cum prevedeau până acum normele.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close