Antena 3 CNN Actualitate Românii fac Paştele pe schiuri sau la malul mării

Românii fac Paştele pe schiuri sau la malul mării

Românii fac Paştele pe schiuri sau la malul mării
07 Apr 2007   •   11:18

Dacă tot au parte de zăpadă, mii de turişti au luat deja cu asalt staţiunile montane de pe Valea Prahovei şi de la Bran. Chiar şi politicienii au venit să profite de zăpadă. Theodor Stolojan s-a dat cu placa pe pârtie şi a lăudat zăpada aşternută. Schiorii sunt şi ei fericiţi. Iepuraşul le-a adus ce şi-au dorit mai mult: zăpadă bună şi vreme frumoasă. Pe Valea Prahovei, hotelierii le promit turiştilor un Paşte de neuitat. Locurile de cazare s-au ocupat în proportie de 75%, dar hotelierii şi cabanierii mizeaza şi pe rezervări de ultimă oră.

La fel ca şi pentru sărbătorile de iarnă, românii si-au rezervat pachetele de servicii turistice pentru Paşte cu mult timp înainte. Atât agenţiile de turism, cât şi hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au avut în acest an oferte avantajoase care includ mese tradiţionale şi programe artistice deosebite, reuşind în mare măsură să contracareze ofertele pentru străinătate.

În staţiunile de pe Valea Prahovei, preţurile diferă în funcţie de servicii. Astfel, la Predeal locul într-o vila de 4 stele all-inclusive costă circa 800 de lei pentru 3 zile, iar în Sinaia la un hotel de 3 stele, preţul ajunge la 600 de lei.

Din cauza numărului mare de turişti, la instalaţiile de transport pe cablu se aşteaptă cozi uriaşe. Din acest motiv, turiştii sunt sfătuiţi să ajungă pe pârtie de la prima oră. Avem veşti bune şi pentru cei care şi-au făcut alte planuri pentru Paşte. Oamenii muntelui spun că iarna va rămâne stăpână pe creste chiar până la sfârşitul lunii mai.

Staţiunile de la malul mării nu au atras prea mulţi români pentru sărbători. Hotelurile şi pensiunile sunt ocupate doar în proporţie de 30%. Românii care au ales să sărbătoreasca naşterea lui Iisus Hristos la malul mării pot participa la deja tradiţionala slujbă de pe plaja de la Mamaia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close