Antena 3 CNN Actualitate Românii fac faţă cu greu zăpezii

Românii fac faţă cu greu zăpezii

Românii fac faţă cu greu zăpezii
25 Mar 2007   •   11:26

În timp ce unii se luptau cu puhoaiele, alţii au fost nevoiţi să facă faţă zăpezii. A nins mai rău ca în lunile de iarnă, în Harghita, Suceava, Sinaia şi în Gorj. Pentru că drumarii nu mai au contracte cu primăriile, pe multe drumuri s-a circulat cu dificultate, din cauza stratului de nea.

Mai multe TIR-uri neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă au rămas blocate în trafic în Harghita. Pe mai multe drumuri naţionale din judeţ stratul de zăpadă atingea până la 10 centimetri pe carosabil. Pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze circulaţia a fost oprită pentru câteva ore. A nins abundent şi în Prahova. Zăpada de cinci centrimetri a îngreunat circulaţia pe drumul care leagă Sinaia de Târgovişte. Dar nu toată lumea este supărată pe iarna târzie. La Rânca distracţia e în toi. După ce a nins toată noaptea, stratul de zăpadă a ajuns la 50 de cm.

În acest moment ninge viscolit şi pe Platoul Bucegilor. Zăpada are pe alocuri şi trei metri. Pentru că vântul bate cu 150 de kilometri la oră, telecabina a fost oprită. Salvamontiştii avertizeaza că este risc mare de avalanşă, mai multe căderi de zăpadă fiind deja inregistrate.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close