Antena 3 CNN Actualitate Românii cumpără on-line în timpul serviciului

Românii cumpără on-line în timpul serviciului

Românii cumpără on-line în timpul serviciului
10 Mar 2007   •   14:08

Electrocasnicele se vând bine pe internet în prima parte a săptămânii, de dimineaţa până la prânz. Românul, consumator de produse electronice cumpără cel mai des telefoane, televizoare şi maşini de spălat cu încărcare frontală, precum şi produse mici - MP3 - playere, ondulatoare de păr, arată analizele altex.ro, în timp ce reprezentanţii Domo au observat în ultimele luni creşteri considerabile la vânzări pe segmentul video-IT. Românii au început să prindă tot mai tare gustul cumpărăturilor făcute din faţa calculatorului, astfel că lanţurile care comercializează electronice şi electrocasnice au pregătit pentru anul acesta ofensive puternice în ?.ro?.

Serviciile pe care site-urile le oferă s-au dezvoltat în paralel: plata on-line, comparaţie de produse, filtre, căutare dinamică, iar Altex vrea să implementeze chiar şi un dicţionar de termeni. Unii retaileri oferă chiar şi reduceri doar pe on-line, Domo, Flanco, Flamingo, de la săptămani dedicate unor anumite categorii de produse la reduceri permanente de până la 10% din preţul afişat în magazinul tradiţional.

Deşi nu dezvăluie prea multe informaţii despre lansarea brandului exclusiv on-line, Ana Bogdan, e- Business Director la Altex, este de părere că în piaţa de profil se simte nevoia unei specializări. Cel putin 24 de ore până la livrare. Ideea potrivit căreia televizorul pe care l-ai comandat de pe net la prânz îţi ajunge acasă în aceeaşi zi este mai degrabă un mit. Oricât de mult au încercat să-şi optimizeze reţeaua logistică, retailerii nu pot livra comenzile în mai puţin de 24 de ore din cauza infrastructurii precare. Reprezentanţii Domo spun că termenul maxim de livrare pentru articolele de pe site este de cinci zile. La Flanco si Flamingo poţi să aştepţi până la cel mult o săptămână, în timp ce Altex încearcă să scurteze termenul maxim la 48 de ore prin livrarea produselor din cel mai apropiat magazin şi nu de la depozit.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close