Antena 3 CNN Actualitate România, virală pe rețelele sociale: Influencerii străini promovează tradițiile și mâncarea. „Am găsit cel mai frumos oraş din lume”

România, virală pe rețelele sociale: Influencerii străini promovează tradițiile și mâncarea. „Am găsit cel mai frumos oraş din lume”

influenceri straini promoveaza romania
Postările influencerilor străini despre orașele din România ajung într-un timp foarte scurt să fie vizionate de milioane de utilizatori. Sursă foto: Capturi video TikTok
de A.S.    |    11 Oct 2024   •   19:13

România a început să fie din ce în ce mai promovată de influencerii străini. Obiectivele turistice, mâncarea tradiţională, cât şi anumite melodii româneşti au devenit virale pe reţelele sociale datorită acestora. Pentru că sunt fascinaţi de cultura şi tradiţiile româneşti, unii dintre influenceri au ajuns să înveţe singuri limba română.

Javi, un influencer spaniol, care este fascinat de cultura şi obiceiurile tradiţionale româneşti, a început să înveţe singur limba română.

„Am învățat singur acasă. M-am uitat la filme cu subtitrare și citesc o carte. Când mi-am dat seama că are 3.000 de cuvinte în comun cu catalana, mi s-a părut mai ușoară decât engleza și am început sa învăț singur”, a spus Javi.

Fraţii Kalin au reuşit să viralizeze o melodie românească, veche de peste 15 ani, cu mişcările lor de dans, unul dintre videoclipuri depăşind peste 70 de milioane de vizualizări. Cei doi turci, urmăriţi de peste 6 milioane de oameni, au ajuns şi în România.

Influencerii străini sunt atraşi şi de preparatele tradiţionale româneşti.

Balkandad, sârbul, care are peste 2 milioane de urmăritori, a fost în România şi s-a delectat cu renumiţii mici din Obor, dar şi cu platouri tradiţionale, acesta ajungând să prepare chiar şi sarmale. Şi celebrul I Show Speed a descoperit micii din Obor.

„Îmi plac atât de mult, încât mi-am mai luat 3. Asta este cu adevărat o experiență românească. Asta este o masă tradiţională românească. Muzică live şi mâncare delicioasă”, a spus Balkandad.

Pe lângă muzica şi preparate româneşti, aceştia sunt atraşi şi de legendele locale. Americanul Christian Grossi, unul dintre cei mai urmăriți influenceri, care a vizitat multe oraşe din ţara noastră, cât şi Balkandad, au fost captivaţi de poveştile cu Dracula.

„Bună dimineaţa din cabana mea din munţii României. Trebuie să vă arăt împrejurimile. Această cabană se află în Transilvania, în România, în exact același loc de unde provin poveştile cu Dracula”, spunea Christian Grossi în clipul său video.

„Sunt în România şi cred că am găsit cel mai frumos oraş din lume. Uită-te la acest loc, are lumini frumoase, clădiri frumoase şi un om care stă în întuneric şi cântă la pian”, a spus și Balkandad.

Postările influencerilor străini despre orașele din România ajung într-un timp foarte scurt să fie vizionate de milioane de utilizatori.

×
Subiecte în articol: influenceri traditii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close