Antena 3 CNN Actualitate România va fi reprezentată de 99 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

România va fi reprezentată de 99 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

România va fi reprezentată de 99 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris
Jocurile Olimpice Paris 2024. Sursa foto: Agenţia Naţională de Sport
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   19:11

99 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice, în condițiile în care alți patru atleți și-au câștigat biletele pentru Paris 2024, ca urmare a pozițiilor din clasamentul mondial la data de 30 iunie, când se închide lista celor calificați, anunţă Agenţia Naţională pentru Sport.

Confirmarea a venit în cadrul Campionatelor Naționale rezervate seniorilor și tineretului (U23), care s-au desfășurat pe „Cluj Arena”.

  • Andreea Taloș (CS Rapid/CSM Călărași, antrenor Costache Virgil) a devenit lider la triplusalt, cu o încercare care a măsurat 14,35 m.
  • La aceeași probă, Diana Ion (CSM București, antrenor Marilena Mirea) a ocupat locul trei, cu 14,03 m.
  • Alin Firfirică (CSA Steaua/CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi – 65,72 m) a câștigat locul I la aruncarea discului.
  • Alexandru Novac (CSM București, antrenor Mihaela Melinte – 80,07 m) a urcat, de asemenea, pe prima treaptă a podiumului de premiere, la aruncarea suliței.
  • Aceștia se adaugă celor șase atleți calificați deja:
  • Delvine Meringor (CSA Steaua, antrenor Valentin Anghel) și Joan Chelimo Melly (CS Dinamo, antrenor Carol Șanta) - maraton
  • Alina Rotaru Kotmann (CSA Steaua, antrenor Mihai Corucle - lungime)
  • Andreea Miklos (CSM București, antrenor Cristin Eșanu – 400 m)
  • Bianca Ghelber (CSA Steaua/SCM Bacău, antrenori Mihaela Melinte și Mirela Țermure - aruncarea ciocanului)
  • Stella Rutto (CS Dinamo, antrenor Carol Șanta - 3000 m obs).

Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024, cunoscute oficial ca a XXXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, vor avea loc între 26 iulie și 11 august 2024. Parisul va găzdui pentru a treia oară aceste jocuri, după edițiile din 1900 și 1924, devenind al doilea oraș, după Londra, care găzduiește Olimpiada de trei ori​ .

Programul competițional include 329 de probe din 32 de sporturi. În plus față de sporturile tradiționale, vor fi introduse patru noi sporturi: breakdancing, skateboard, escaladă sportivă și surfing​. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 26 iulie 2024, iar cea de închidere pe 11 august 2024, evenimentele urmând să se desfășoare pe Stade de France și pe diverse alte locații din Paris și împrejurimi​.

România va participa la aceste Jocuri Olimpice cu sportivi calificați la diverse discipline, inclusiv box, caiac canoe, canotaj, ciclism montan și gimnastică artistică. Printre sportivii calificați se numără Lăcrămioara Perijoc la box și echipele de canotaj masculin și feminin la diverse probe​ 

×
Subiecte în articol: jocurile olimpice 2024 sportivi romani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Subiectele la Matematică şi Istorie, de la BAC 2024, au ajuns pe internet
x close