Antena 3 CNN Actualitate România - Slovenia 2-0. Răzbunare completă!

România - Slovenia 2-0. Răzbunare completă!

România - Slovenia 2-0. Răzbunare completă!
06 Iun 2007   •   20:45

La doar patru zile după victoria de la Celje, România a învins Slovenia şi la Timişoara, într-un meci disputat pe stadionul ?Dan Păltinişanu? şi la care a asistat şi preşedintele Traian Băsescu. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre spectatorii de rând, care nu şi-au permis să achite preţurile exorbitante ale biletelor şi care au lăsat pe jumătate goală arena din Timişoara. România s-a impus cu 2-0 şi rămâne lidera Grupei G a preliminariilor pentru Campionatul European din 2008, cu 17 puncte, două mai multe decât Bulgaria şi trei în plus faţă de Olanda, ?portocalele mecanice? având însă un meci în plus de disputat.

Partida condusă la centru de israelianul Alon Yefet a început fulminant, cu două mari ocazii ratate de Mutu în primele trei minute ale partidei România ? Slovenia, care au anunţat iureşul la poarta lui Handanovici. Şi aşa a şi fost. ?Tricolorii? au pus stăpânire pe teren şi ocaziile la poarta slovenilor au curs neîncetat. În cele din urmă, Mutu, cel mai energic jucător de pe teren, a reuşit să înscrie cu o lovitură de cap excelent plasată. Codrea a fost cel care a centrat, iar România conducea din minutul 40 cu 1-0. Până la pauză, Ciprian Marica l-a întins şi el pe goalkeeper-ul sloven, care a respins cu vârfurile degetelor mingea şutată de atacantul lui Şahtior Doneţk.

Mutu a fost strălucitor şi după pauză. Atacantul naţionalei României a tras după el echipa pe parcursul întregii partide cu Slovenia şi a fost cel mai periculos om din atacul nostru. În minutul 70 a fost însă rândul altui jucător să strălucească: Cosmin Contra. După o acţiune curajoasă, în care a driblat trei adversari şi l-a întins la maxim pe Handanovici, Adrian Mutu a executat cornerul rezultat. După o schemă cu siguranţă îndelung exersată la antrenamente - centrare la marginea îndepărtată a careului de 16 metri ? Cosmin Contra a trimis un trasor spre poarta slovenilor, care a lăsat mască toată apărarea, în frunte cu goalkeeper-ul Handanovici.

Spre deosebire de cum au abordat finalul partidei din Slovenia, când au permis slovenilor să înscrie golul de onoare, ?tricolorii? nu s-au mai relaxat şi au conservat rezultatul de 2-0, Marica putând scrie un alt deznodământ al partidei în minutul trei de prelungiri, când a şutat în portarul Handanovici. Gabriel Tamaş, Bănel Nicoliţă, Adrian Mutu şi Cosmin Contra au răzbunat aşadar eliminarea din barajul pentru Campionatul Mondial din 2002, când Slovenia a ieşit învingătoare, iar România se află pe drumul cel bun pentru o calificare la un turneu final.

Claudiu Niculescu a ratat şansa de a se afla printre titularii României la partida cu Slovenia, după ce s-a accidentat înaintea partidei de la Timişoara. Locul său a fost luat de Ciprian Marica, atacantul lui Şahtior Doneţk fiind recuperat într-un moment critic, după ce toată săptămâna a acuzat probleme medicale. Iată şi cele două formaţii care au evoluat miercuri:

România: Bogdan Lobonţ ? Cosmin Contra, Răzvan Raţ, Gabriel Tamaş, Cristian Chivu ? Dorin Goian, Paul Codrea, Florentin Petre, Iannis Zicu ? Ciprian Marica, Adrian Mutu;

Slovenia: Samir Handanovici ? Mitja Morec, Matej Mavric, Bojan Jokic, Branko Ilic ? Anton Zlogar, Dare Vrsic, Andrej Komac, Nastja Ceh ? Klemen Lavric, Valter Birsa.


Citiţi cronica partidei şi declaraţiile de după meci pe Antena 3 Sport.

Citiţi pe Antena 3 Sport: Bulgarii ne sfulă în ceafă

Citiţi pe Antena 3 Sport: Olanda încheie neînvinsă turneul amical din Asia

Click aici pentru a vedea clasamentele la zi din grupele de calificare la CE

Vedeţi rezultatele înregistrate miercuri în preliminariile CE 2008

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close