Antena 3 CNN Actualitate România propune aplicaţii militare Rusiei

România propune aplicaţii militare Rusiei

România propune aplicaţii militare Rusiei
05 Iun 2007   •   15:29

România şi Bulgaria au propus Rusiei desfăşurarea de aplicaţii militare comune, menite să detensioneze relaţiile diplomatice. Anunţul a fost făcut la Paris de ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, ca răspuns la nemulţumirea Moscovei faţă de amplasarea bazelor americane în România şi Bulgaria. Propunerea vine după criticile dure lansate de preşedintele Vladimir Putin faţă de planurile armatei americane în Europa de Est.

Aflat la Paris, la reuniunea Adunării Interparlamentare a Uniunii Europei Occidentale, ministrul român al Apărării a adoptat o atitudine conciliantă faţă de Rusia. Theodor Meleşcanu a anunţat că guvernele de la Bucureşti şi Sofia au propus Moscovei desfăşurarea în România şi Bulgaria de manevre militare comune, alături de trupele Statelor Unite.

Ministrul a spus că e un semn de apropiere faţă de Rusia, care critică vehement amplasarea celor două baze militare americane în cele două ţări. Chiar preşedintele Vladimir Putin s-a dezlănţuit împotriva americanilor, pe care i-au acuzat că vor să umple Europa cu arme. Liderul de la Kremlin a fost vehement când a venit vorba de instalarea în Cehia şi Polonia a componentelor scutului american anti-rachetă.

Putin a ameninţat că va orienta rachete nucleare către Europa în cazul în care componentele scutului vor fi amplasate în Polonia şi Cehia, afirmaţie care a fost condamnată la Washington.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close