Antena 3 CNN Actualitate România, măturată de vijelii puternice și inundații. Sute de case au rămas fără curent după furtunile puternice

România, măturată de vijelii puternice și inundații. Sute de case au rămas fără curent după furtunile puternice

A fost prăpăd în mai multe zone ale țării, unde vântul puternic a produs daune importante.

Bucuresti 2
de Laura Dinu    |    04 Iun 2024   •   07:44

Furtuna a făcut prăpăd la Odorheiul Secuiesc. Un panou publicitar a căzut peste un om, iar mai mulți copaci s-au rupt. 41 de localități au rămas fără energie electrică. 

Meteorologii au emis cod roșu de vreme severă în timp ce vântul a bătut cu peste 90 km/h. 

În Argeș, un copac pus la pământ de vânt s-a prăbușit peste un loc de joacă. Doar norocul a făcut să nu fie nimeni în parc.

A plouat torențial și în Vaslui. Iar în Caransebeș mai mult străzi și gospodării au fost inundate. 

A fost prăpăd și în localitatea Mureni, județul Mureș, după o furtună de doar câteva minute în care a distrus acoperișurile a peste 30 de case și a smuls mai mulți copaci. Grindina le-a distrus munca și grădinile oamenilor.

Furtuna care a provocat haosul în județul Mureș a fost doar de câteva minute, dar localnicii povestesc cum dintr-o data a apărut un nor negru pe cer și a început o furtună puternică. 

Și în Harghita sunt mii de oameni fără curent electric

Mii de oameni din zeci de localități din Harghita au rămas fără curent electric, iar un panou publicitar a căzut peste un bărbat.

Totul, în urma unei furtuni puternice, care a doborât zeci de copaci în Odorheiu Secuiesc. Orașul nu a avut curent electric toată seara trecută, iar cei de la compania de electricitate au făcut eforturi supraomenești pentru a repune liniile în funcțiune. 

O sarcina grea, din cauza faptului că pomii căzuți în oraș au rupt firele electrice. Toate autoritățile orașului s-au pus în mișcare în încercarea de remedia problemele. 

În mai multe locuri, copacii au căzut peste mașinile parcate. Pompierii și cei de la primărie au depus mari eforturi pentru eliberarea drumului, tăind în bucăți copacii căzuți, mai mulâi localnici ajutând voluntar la muncă.

Bilanțul este sumbru: zeci de copaci căzuți în centrul orașului, două remorci de camion răsturnate de vânt, și pe anumite zone al orașului, străzi și gospodării inundate.

Astăzi cei de la compania de electricitate vor primi ajutor din alte orașe, astfel încât să remedieze toate problemele rămase de ieri. 

 

×
Subiecte în articol: vijelii furtuni
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close