Antena 3 CNN Actualitate „Tunetul corean” vine în România. Guvernul va plăti 1 miliard de dolari pentru 54 de obuziere K9

„Tunetul corean” vine în România. Guvernul va plăti 1 miliard de dolari pentru 54 de obuziere K9

MApN vrea să întărească domeniul Apărării printr-un contract de achiziții de aproape 1 miliard de dolari cu Koreea de Sud

„Tunetul corean” vine în România. Guvernul va plăti 1 miliard de dolari pentru 54 de obuziere K9
„Tunetul corean” vine în România. Guvernul va plăti 1 miliard de dolari pentru 54 de obuziere K9
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   18:25

Armata Româna ar putea fi dotată cu obuziere autopropulsate K9 de fabricație sud-coreeană, printr-un contract de achiziții de aproape 1 miliard de dolari.

Contractul mai include şi 36 de transportoare speciale de muniții, țevi de rezervă, muniție etc.

Potrivit unor surse militare de rang înalt, negocierile s-ar afla pe ultima sută de metri şi contactul ar putea fi semnat chiar „în prima jumătate a acestui an", transmite Hankyung, principala publicație economică și financiară de la Seul.

Mai mult, ministrul sud-coreean al Apărării Shin Won-Sik se va afla într-o vizită oficială în România luna viitoare pentru „a discuta cooperarea în domeniul apărării cu autoritățile guvernamentale locale”, mai informează sursa citată. 

Un oficial militar a explicat că vizita ministrului Shin va viza în mod special consolidarea încheierii de către Hanwha Aerospace a unui contract de export de arme către România.

Dacă contractul va fi încheiat cu succes, stocul de comenzi de apărare al Hanwha Aero va depăși 30 de trilioane de woni, devenind prima companie de apărare K9 care va face acest lucru.

K9, supranumit „Tunetul coreean”, produs de Hanwha, singura care a rămas în licitaţia deschisă de Ministerul Apărării Naţionale în vara anului trecut, atinge o viteză de peste 67 de kilometri pe oră şi a fost creat pentru a funcționa în orice tip de climat.

Obuzierele de tip K 9 Thunder sunt operate în nouă ţări din lume, inclusiv cinci ţări NATO: Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda şi Turcia.

×
Subiecte în articol: Koreea de sud obuziere MApN Armata Română
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close