Antena 3 CNN Actualitate Pirații imobiliari au scufundat încă o flotă a României

Pirații imobiliari au scufundat încă o flotă a României

2 minute de citit Publicat la 23:31 17 Aug 2016 Modificat la 23:31 17 Aug 2016
parc.jpg

Adrian Ursu și Oana Zamfir au dezvăluit, miercuri seară, o nouă afacere cu iz penal imobiliar, din cea mai scumpă zonă din București – Herăstrău.

Totul a început în 2011 când ALPAB, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti a dat unei firme private, CEA BEST INVESTEMENT puţin sub 1000 de metri pătraţi, formaţi dintr-un mic hangar şi parcarea bazelor sportive care aparţineau clubului Dinamo şi Clubului Electric.

Înţelegerea prevedea amenajarea unei baze sportive. Doar că odată semnate contractele, baza sportivă s-a tranformat într-un bănos restaurant şi club de fiţe. Cel mai bine ştie povestea unul dintre profesorii care activează în cadrul clubului Dinamo şi care s-a opus din răsputeri acestor nereguli.

Nu a fost singurul care asista neputiincios la construcţia care se ridica ameninţător de aproape de bazele sportive.

Pe scurt, în 2011, ALPAB şi CEA BEST INVESTEMENT încheie un contract de asociere pentru terenul cu suprafaţa exactă de 933 mp. Contractul a fost semnat pe o perioadă, atenţie, de 25 de ani.

În schimbul generozităţii, ALPAB trebuia să primească lunar 20% din profitul realizat din exploatarea terenului, dar nu mai puţin de 1.197 euro/lună.

Contractul a fost semnat chiar de directorul ALPAB de atunci, Radu Popa. Un an mai târziu, la sfârşitul lui 2012, Primăria Municipiului Bucureşti a emis autorizaţia de construire. Autorizatia poartă semnătura atât a fostului primar, Sorin Oprescu cât şi a fostul arhitect şef - Gheorghe Pătrascu. Totul la pachet cu un aviz de la Ministerul Culturii, necesar deoarece parcul Herastrau este monument istoric şi nu se poate construi nimic fără acesta.

Un an mai târtziu, covorul roşu a fost întins. Planul a dat roade, iar construcţia a fost terminată. La recepţie a fost prezent chiar şi un reprezentat al Primăriei Capitalei, Daniel Ştefanache, de la Direcţia de Urbanism.

Peste încă un an vizionarul dezvoltator s-a asociat la rândul lui cu un altul şi aşa a luat naştere unul dintre restaurantele de fiţă de pe malul lacului Herăstru, din cea mai scumpă zonă din ţară, nordul Capitalei. Dar lăcomia nu s-a oprit aici!

Instituţia vinovată din capul locului de cele întâmplate forţează mâna celor două cluburi şi le evacuează, pentru a face loc probabil unor altor privaţi cu iniţiativă sau aceloraşi. S-au opus imediat antrenorii de acolo.

Si asta nu a fost tot. Şicanele au continuat şi la început de 2016. Cele două cluburi erau încolţite acum din toate părţile de diverse firme obscure.

Şi uite aşa nepăsarea şi lăcomia unora au aruncat în haos doua baze sportive care au dat din anii 30 până în prezent mari campioni ai acestei ţări.

×
x close