Antena 3 CNN Actualitate România donează maşini de poliţie Moldovei

România donează maşini de poliţie Moldovei

România donează maşini de poliţie Moldovei
06 Iul 2007   •   11:04

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va dona mai multe maşini de poliţie colegilor din Republica Moldova, potrivit înţelegerii convenite între ministrul român de resort Cristian David şi ministrul moldovean al afacerilor interne, Gheorghe Papuc. În timpul întâlnirii celor doi demnitari prilejuită de Reuniunea informală a miniştrilor de interne, securităţii şi ordinii publice din sud-estul Europei, de la Palatul Parlamentului, s-a stabilit, de asemenea, constituirea unui grup de lucru pentru combaterea contrabandei cu ţigări din ţara vecină.

Într-o altă întâlnire cu omologul său bulgar Rumen Petkov, ministrul Cristian David a stabilit o strategie comună de aderare la spaţiul Schengen, precum şi de securizare a frontierelor externe, cu un accent deosebit pe cea de la Marea Neagră. La întâlnirea cu ministrul de interne turc, Osman Guneş, Cristian David a convenit intensificarea colaborării în vederea combaterii terorismului printr-un schimb rapid de informaţii.

Ministrul internelor urmează să efectueze o vizită în Grecia, la invitaţia secretarului general al Ministerului Ordinii Publice din această ţară, Costis Ailianos, în perioada 26-27 iulie, una dintre temele de discuţii urmând a fi răspunsul la urgenţele civile - secetă, caniculă, inundaţii.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close