Antena 3 CNN Actualitate România - depozit pentru gunoaiele italienilor

România - depozit pentru gunoaiele italienilor

România - depozit pentru gunoaiele italienilor
28 Mai 2007   •   23:04
UPDATE: Ministerul român al Mediului a precizat, luni, printr-un comunicat de presă, că România nu a primit nicio solicitare oficială de depozitare şi incinerare pe teritoriul său a unei cantităţi de deşeuri care să provină din Italia. Ministrul Attila Korodi a cerut ANPM să informeze toţi proprietarii sau administratorii de spaţii de depozitare de deşeuri în privinţa condiţiilor legale pentru desfăşurare de activităţi în acest domeniu, cu specificarea faptului că încălcarea acestora atrage, după sine, suportarea sancţiunilor prevazute de lege.

Oficialii guvernamentali italieni vor discuta, marţi, la Bucureşti, cu autorităţile române despre posibilitatea transportării în România a câtorva mii de tone de deşeuri menajere, care generează, de câteva săptămâni, o gravă criza ecologică în sudul Italiei. Întâlnirea a fost programată după ce mai multe regiuni italiene, au refuzat să preia deşeurile acumulate în provincia Campagna, din sudul ţării, şi în special în jurul oraşului Neapole, sufocat de câteva săptămâni de gunoaie.

Criza ecologică survine în contextul în care provincia Campagna se confruntă cu lipsa spaţiilor pentru depozitarea şi reciclarea deşeurilor menajere, cele câteva gropi de gunoi din zonă fiind deja suprasaturate.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close