Antena 3 CNN Actualitate România, denigrată de un membru al Guvernului

România, denigrată de un membru al Guvernului

1 minut de citit Publicat la 18:57 08 Mai 2016 Modificat la 18:57 08 Mai 2016
piata-romana-698929_640.jpg
foto: pixabay.com

Grigore Culian, fondatorul ziarului “New York Magazin” și unul dintre cei mai respectați ziariști români în SUA a vorbit la ''Secvențial'' despre șocul pe care l-a avut când a descoperit expoziția care a condus la scandalul "Poneiul roz'', din perioda în care actualul ministru al Culturii Corina Șuteu ocupa funcția de director al Institutului Cultural Român din New York.

''A fost un accident această descoperire a mea. Am fost contactat telefonic de domnul Robert Horvath și John Gabriel Marinescu, ambii cu expertiză în artă (...). Deci erau doi oameni care cunoșteau simbolurile și, sincer să fiu, nu am sesizat la început când am vizitat expoziția mai nimic... M-am uitat cu curiozitatea unui neavizat în a face critică. Ulterior am observat că pe pereții expoziției și pe obiectele expuse erau o serie de simboluri clar cu o tentă de antisemitism. Spre exemplu, era pictată pe pereți o menoră, simbolul statului Israel, pe care erau pictați dolari și alte semne obscene  - un afront deschis față de Țara Sfântă. Toate mascate într-o serie de obiecte care cuprindeau tot obscenități.

Grigore Culian a relatat și momentul în care poliția a ajuns la galeria unde se desfășura expoziția.

''Inițial poliția a venit la fața locului după ce din expoziție au fost extrase Poneiul roz și alte obiecte expuse acolo. Nu au putut extrage, însă, picturile de pe pereți. Am luat legătura îndată cu directorul Ligii antidefăimare care are sediul la 3 străzi de clădirea institutului, încercând să aplanez această ''bombă'', să spun așa, încercând să-l conving că, de fapt, activitatea Institului Cultural Român nu este antisemită. Adică am încercat pur și simplșu să-mi apăr țara, fiindcă era o neglijență gravă a doamnei Șuteu'', a explicat Culian.

Subiectul a fost comentat și de fostul ministru de Externe Andrei Marga.

×
x close